Veste bună din SUA despre vaccinul împotriva COVID-19

Compania americană Johnson & Johnson a anunțat că intră în faza testelor clinice pe oameni pentru vaccinul împotriva coronavirusului, după ce s-au încheiat testele pe maimuțe. Guvernul american susţine producătorul de medicamente cu fonduri de 456 de milioane de dolari,

Author: R.I. vineri 31 iulie 2020 , 08:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Teste clinice pe oameni

Compania Johnson & Johnson (J&J) a început joi studiile clinice de siguranţă pe oameni pentru vaccinul său împotriva Covid-19, după publicarea detaliilor referitoare la un studiu pe maimuţe care a arătat că vaccinul său candidat cel mai performant a oferit o protecţie puternică într-o singură doză, transmite News.ro.

Atunci când au fost expuse la virus, toate cele şase animale vaccinate au fost complet protejate de îmbolnăvirea plămânilor şi cinci din şase au fost protejate de infecţie, care a fost măsurată prin prezenţa virusului în nări, potrivit studiului publicat în revista Nature.

Citeste si: Atentat cu mașină-capcană. Cel puțin 17 morți

Activitatea Johnson & Johnson, susținută de guvernul SUA

”Acest lucru ne dă încredere că putem testa vaccinul într-o singură doză în această epidemie şi să aflăm dacă are un efect protector asupra oamenilor”, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, într-un interviu telefonic.

Citeste si: Schimbare neașteptată în topul țărilor cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus

Producătorul de medicamente a anunţat că a început un studiu clinic pe oameni în fază incipientă, în Statele Unite şi Belgia, şi că va testa vaccinul său candidat pe mai mult de 1.000 de adulţi sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, precum şi pe adulţi cu vârste pornind de la 65 de ani.

Citeste si: Recordul ultimelor trei luni în Spania. Sunt peste 1.200 de noi cazuri de infectare

Guvernul american susţine activităţile J&J în domeniul vaccinului pentru Covid-19 cu fonduri de 456 de milioane de dolari, în cadrul unui program de accelerare a producţiei de vaccinuri pentru oprirea pandemiei care a infectat milioane de oameni şi a ucis peste 660.000 de persoane la nivel mondial.

Rusia speră să fie prima în curs pentru vaccin

Rusia a anunţat că speră să lanseze producţia industrială a două vaccinuri împotriva covid-19, în septembrie şi în octombrie. Moscova speră să producă 200 de milioane de doze de vaccin, a anunţat vicepremierul rus Tatiana Golikova

Două vaccinuri concepute de cercetători ruşi ”sunt în prezent cele mai promiţătoare”, a declarat Golikova într-o reuniune prin videoconferinţă cu preşedintele rus Vladimir Putin, consacrată pandemiei de coronavirus. Primul vaccin este dezvoltat de Ministerul rus al Apărării şi Centrul de Cercetare Epidemiologică şi Microbiologică Nikolai Gamaleia. El este testat deja pe oameni, potrivit lui Tatiana Golikova.

Citeste si:   Încă o țară introduce testarea obligatorie a turiștilor

”Lansarea producţiei sale industriale este avută în vedere în septembrie 2020”, în urma unei certificări şi unor teste clinice suplimentare asupra a 1.800 de persoane, a precizat vicepremierul rus.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si