Ministerul Mediului caută soluții pentru reducerea poluării

Ministrul Mediului a anunţat că în acest an nu va fi introdusă nicio formă de taxă auto şi cu siguranţă nu în forma în care a existat.

Ministerul Mediului despre taxa auto 2021. Ministrul de resort a precizat că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane.

Citeste si: Revine taxa auto în 2021? Ministrul Mediului a demarat discuțiile despre introducerea unei noi taxe

Ministerul Mediului: "Nu se va introduce nicio formă de taxă auto în 2021"

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, dacă va fi introdusă taxa auto.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Ministerul Mediului, despre taxa auto. "Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat, vreodată. În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin mijloacele de transport sunt 24 de state membre care aplică diverse forme de inhibare, de descurajare. Sunt trei state membre care nu au absolut nicio formă de taxare a poluării.

Taxarea poluării nu este un scop în sine, scopul statului nicăieri nu este obţinerea sumelor pentru bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare”, a explicat ministrul Mediului.

Citeste si: Programul "Rabla pentru electrocasnice" începe cu o amânare! Cum poți să îți schimbi rapid frigiderul, mașina de spălat, laptopul sau tableta cu unele noi

Ministerul Mediului, despre marile centre urbane  

Șeful Ministerului Meediului a precizat că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane.

"În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele, este o întrebare dacă folosim taxarea poluării ca o soluţie de reducere a poluării, este o întrebare dacă folosim această soluţie la nivel naţional sau pe plan local, acolo unde avem probleme, pentru că principiul poluatorul plăteşte este un principiu… şi trebuie respectat de fiecare dată. Şi România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane”, a mai afirmat ministrul Mediului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si