Ministerul Sănătăţii: ”Circa 1.000 de medicamente esenţiale, decontate 100%”

Ministerul Sănătății a aprobat lista de medicamente esențiale pentru pacientii din România. Aceasta cuprinde peste 1.000 de medicamente care vor fi decontate 100% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero.

Author: Răzvan Angelescu marți 20 iulie 2021 , 14:34

Ministerul Sănătății a aprobat lista medicamentelor esenţiale pentru pacienţii din România
Ministerul Sănătății a aprobat lista medicamentelor esenţiale pentru pacienţii din România[Sursa foto: Getty Images]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe listă se regăsesc medicamente esenţiale pentru diabet, pentru bolile endocrine, dar și pentru boala Wilson( boala genetica care apare ca urmare a unei mutatii la nivelul genei), a transmis, marţi, Ministerul Sănătății (MS), într-un comunicat de presă. 

Citeste si: Tulpina Delta, principalele simptome: La ce trebuie să fim atenţi? Anunţ important

Medicamentele aflate pe lista aprobată de minister conţin 150 de denumiri comune internaţionale și  sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Luna trecută  Ioana Mihăilă a aprobat un alt ordin care stabilește modul de calcul al prețurilor maximale ale medicamentelor. Astfel prețul pentru medicamentele esenţiale va fi media celor mai mici trei preţuri din statele din Europa aflate în grupul de ţări de comparaţie. 

Această măsură a fost luată pentru a se asigura disponibilitatea pe piaţa din România a unor medicamente esenţiale pentru pacienţi. 

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaţionale semnat de Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 710 din 19 iulie, potrivit MS.

Citeste si: EMA evaluează folosirea unui medicament pentru artrită la tratarea pneumoniilor cauzate de Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si