EMA evaluează folosirea unui medicament pentru artrită la tratarea pneumoniilor cauzate de Covid-19

Potrivit Reuters, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început cercetările și evaluările pentru un medicament care tratează artrita. Acesta a fost dezvoltat de către compania suedeză Sobi pentru a trata adulții cu pneumonii cauzate de Covid-19 și care riscă să aibă insuficienţă respiratorie gravă.

Author: Andreea Bolocan marți 20 iulie 2021 , 08:06

tratament coronavirus EMA medicament anti-covid
Un nou posibil tratament pentru Covid-19 urmează a fi testat de către EMA[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicamentul pentru artrită reumatoidă Kineret este cel mai recent posibil tratament pentru Covid-19 care va fi evaluat de către EMA, în timp ce varianta mult mai contagioasă Delta a coronavirusului provoacă creşterea numărului de cazuri.

La ora actuală, medicamentul Remdesivir fabricat de compania Gilead este singurul tratament autorizat pentru Covid-19 din Uniunea Europeană.

Cum acționează noul medicament care poate trata Covid-19

Kineret şi substanţa sa activă anakinra reduc activitatea sistemului imunitar şi a unui mesager chimic din procesul imunitar care provoacă inflamaţie.

Citeste si: Tulpina Delta, principalele simptome: La ce trebuie să fim atenţi? Anunţ important

”Se crede că acesta poate reduce inflamaţia şi deteriorarea ţesutului asociată cu Covid-19”, a afirmat EMA într-un comunicat.

Se pare că medicamentul Kineret este cel de-al doilea tratament pentru artrita reumatoidă care urmează să fie evaluat de EMA pentru utilizarea în tratarea Covid-19, ca urmare a cererii depuse de

compania americană Eli Lilly pentru Olumiant, ca tratament pentru pacienţii spitalizaţi cu Covi-19 care primesc oxigen.

Un mic studiu retrospectiv din Italia, efectuat anul trecut, a arătat că tratamentul cu anakinra pare să ducă la simptome respiratorii îmbunătăţite şi la semne reduse de furtună de citokine la aproape trei sferturi dintre pacienţii cu COVID-19, suferinţă respiratorie acută şi hiperinflamare.

Până acum s-a presupus faptul că pacienţii care au forme grave de Covid-19, inclusiv pneumonie, suferă de o reacţie exagerată a sistemului imunitar cunoscută sub numele de furtună de citokine.

Luni, 19 iulie 2021, EMA a declarat faptul că va evalua datele, inclusiv rezultatele a două studii clinice în curs care investighează siguranţa şi eficacitatea Kineret la pacienţii internaţi cu Covid-19. Astfel, rezultatul evaluării ar putea fi disponibil în octombrie.

EMA va evalua noul medicament anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara care a raportat peste 12.500 de cazuri noi de COVID-19

Ce alte tratamente anti-Covid urmează a fi evaluate

Există și alte tratamente în curs de revizuire în UE ce includ anticorpi sau cocktailuri de anticorpi dezvoltate de Lilly, Celltrion şi Regeneron şi unul dezvoltat în comun de GlaxoSmithKline şi Vir Biotechnology.

Autoritatea de reglementare a susţinut utilizarea unora dintre terapii, în timp ce evaluarea continuă, pentru a accelera procesul de aprobare, permiţând cercetătorilor să transmită rezultatele în timp real.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si