Mesajul ministrului a fost transmis cu şase zile înaintea termenului limită de înscriere pe platforma www.votstrainatate.ro.

Conform site-ului AEP, până vineri, la ora 17:00, se înregistraseră pentru votul prin corespondenţă aproape 24.800 de români din afară, potrivit Agerpres.

Ministrul de Externe sfătuiește românii din diaspora să aleagă votul prin corespondență

„Vă asigur că şi de această dată Ministerul Afacerilor Externe va depune în continuare toate eforturile care ne stau la îndemână, potrivit competenţelor noastre legale, în circumstanţele actuale, pentru a ne asigura că toţi cetăţenii români cu domiciliul sau

reşedinţa în străinătate care doresc să participe la acest proces electoral vor putea să o facă în condiţii de siguranţă”, afirmă șeful diplomației române.

Cum te poți înscrie pentru votul prin corespondență

Cetăţenii români trebuie să facă dovada reşedinţei sau domiciliului în străinătate, pentru a se înscrie pentru votul prin corespondență. Astfel, Ministrul Afacerilor Externe precizează că acest lucru poate fi demonstrat de „unele dintre cele mai uzuale documente”: permisul de conducere în Spania, factura de utilităţi în Franţa, abonamentul de transport în Olanda.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Lista integrală este disponibilă pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020- http://www.mae.ro/node/52162.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si