Secretarul general adjunct al Guvernului, infectat cu COVID-19

Secretarul general adjunct al Guvernului a anunţat că a fost diagnosticat cu COVID-19

Andreea Stoica, vineri 16 octombrie 2020 , 13:05

Palatul Victoria
Palatul Victoria
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, anunţă într-o postare pe Facebook că a fost diagnosticat cu COVID-19.

"Starea mea de sănătate este una bună, însă voi rămâne izolat"

”Vă anunţ pe această cale că începând de luni mă aflu în izolare. Am avut simptome uşoare de răceală şi am solicitat efectuarea unui test pentru COVID, care a ieşit pozitiv. Starea mea de sănătate este una bună, însă voi rămâne izolat. Am luat legătura cu toate persoanele cu care m-am aflat în proximitate şi am stat împreună mai mult de 15 minute, iar DSP a făcut ancheta epidemiologică”, a scris Barbu pe Facebook.

Acesta precizează că, din fericire, colegii din Guvern - în afară de persoanele de la biroul său - nu se află în definiţia de caz pentru contacţi.

Raed Arafat: Acum, cât de greu va fi valul 2, depinde de noi 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că gravitatea valului 2 al pandemiei de COVID-19 va depinde de reacţia oamenilor privind respectarea anumitor restricţii.

"Valul 2, nu numai noi, ci pe emisfera nordică, ne gândim că va fi pe perioada iernii. Acum, cât de greu va fi valul 2, depinde de noi. Dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, să începem o descreştere care durează, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val", a spus Arafat, la Ciolpani, unde a avut loc recepţia unor materiale sanitare.

El a explicat că, dacă nu se respectă regulile, dacă vor presiuni să nu se ia anumite măsuri sau anumite restricţii, atunci "s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea şi pe o durată chiar mai lungă".

"Totul depinde de modul în care lucrăm cu toţi împreună", a arătat şeful DSU.

Arafat a menţionat că la momentul acesta se face un număr de teste semnificativ de mare comparativ cu alte ţări.

"S-a crescut, de la 3.000 am ajuns la aproape 25-27.000 - teste care se fac zilnic, deci capacitatea a crescut, dar, clar, orice capacitate de testare suplimentară este bine-venită", a precizat el.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si