Adrian Chesnoiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Hunedoara, că la Ministerul Agriculturii sunt monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente şi ulei.

Citeste si: VIDEO- Renovări de primăvară. După pandemie, românii au prins gustul renovărilor

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Ce a declarat Ministrul Agriculturii- Adrian Chesnoiu

ministrul agriculturii despre panica de ulei

Ministrul Agriculturii le-a transmis românilor că avem stocuri suficiente de ulei.

[Sursa foto: Facebook]


El a transmis românilor că nu este nevoie să cumpere mai mult ulei decât le este necesar.

Citeste si: Monitorul preţurilor pentru carburanţi: Cum poţi verifica online preţurile la benzină şi motorină?

Citeste si: Ce se întâmplă cu facturile românilor la energie după 1 aprilie

„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilbire, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu

depindem de importuri majore în această privinţă. Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar. Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a explicat ministrul Agriculturii.

Citeste si: EXCLUSIV! În goana după benzină, românii ar trebui să aibă grijă unde o depozitează! Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „Am văzut lucruri care nu sunt normale”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si