Preţ motorină şi benzină azi: Ce evoluţii se înregistreată la benzinăriile din România?

Preţ motorină şi benzină azi. În ultimele zile, prețurile au crescut cu peste 1 leu pe litru în unele benzinării din țară. Iată care este prețul benzinei și motorinei în benzinăriile din România, azi!

Author: Alina Raducu vineri 11 martie 2022 , 14:14

Preţ motorină şi benzină azi: Ce evoluţii se înregistreată la benzinăriile din România?

Preţ motorină şi benzină azi: Ce evoluţii se înregistreată la benzinăriile din România?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preţ motorină şi benzină azi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, vineri,un bilanț al controalelor derulate de Protecția Consumatorilor, ANAF, ISU și Inspecția Muncii la benzinării, după isteria prețurilor la carburanți de miercuri seară.

Preţul benzinei și al motorinei azi, în stațiile de carburanți din România

Prețurile pentru benzină şi motorină astăzi, în România sunt cuprinse între 7,5 şi 8,30 lei pe litru în majoritatea staţiilor de carburanţi operate de marile companii de pe piaţa românească.

Combustibilul s-a scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Însă, în ultimele două săptămâni, de la începutul invaziei din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente.

De asemenea, consumatorii sunt sfătuiți să aibă grijă să verifice din surse oficiale sau mass-media credibile orice zvon despre scumpirea carburanților lansat pe Facebook sau grupurile de Whatsapp.

Prețurile de la stațiile de carburanți din București și din alte județe din țară, astăzi, 11 martie, pot fi verificate de șoferi online pe  Monitorul Preţurilor.

Citeste si: Amenzi de sute de mii de lei după isteria de la benzinării

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Conform Guvernului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat până astăzi, verificări la peste 90 de stații de distribuție a carburanților, la care se adaugă și sediu central al unui operator cu 215 stații (Mol România, n.r.).

Astfel, nivelul amenzilor aplicate de ANPC este de 950.000 lei. Pe lângă aceste sancțiuni, au fost date și 10 avertismente, 3 măsuri complementare de oprire temporară a prestării de servcii, două propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte și 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte care au fost deja aprobate.

Preţ motorină şi benzină azi: Ce evoluţii se înregistreată la benzinăriile din România?

Preţ motorină şi benzină azi: Ce evoluţii se înregistreată la benzinăriile din România?

[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, președintele ANPC a dat un ordin de încetare a practicilor incorecte, un ordin adresat unei companii din România, care a fost și amendată în acest sens cu cea mai mare amendă pe care o poate da ANPC, de 100.000 lei (Mol România, n.r.).

Citeste si: Monitorul preţurilor pentru carburanţi: Cum poţi verifica online preţurile la benzină şi motorină?

Astfel, decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte implică revenirea la condițiile de dinainte de momentul modificărilor prețurilor, ANPC constatând că nu există temei pentru majorarea de preț, a declarat Dan Cărbunaru.

Controalele ANPC în benzinării vor continua

ANAF a aplicat 6 sancțiuni contravenționale de 140.000 lei, la care se adaugă măsura confiscării pentru suma de 1.250 lei și suspendarea pentru 30 de zile în cazul unui punct de lucru din Satu Mare, unde au fost aplicate amenzi de 100.000 lei. Într-un alt punct de lucru din Sibiu s-a aplicat sancțiunea contravențională de 2.000 lei și a fost confiscată o sumă de bani.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Laurei Roșca! DJ Lalla nu era singură pe plajă în momentul tragediei! Imaginile surprinse de camera video dau peste cap ancheta- kfetele.ro

Citeste si: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

La un punct de lucru din Dumbrăvița, județul Timiș, a fost aplicată amendă de 19.000 lei. Același lucru s-a întâmplat și în județul Botoșani, fiind aplicată o amendă de 19.000 lei și s-a confiscat o sumă de bani.

De asemenea, s-au făcut verficări și la sediul unuia dintre furnizorii de carburanți din România, precum și la alte societăți, iar ANAF va veni cu clarificări după ce documentele solicitate companiilor vor fi furnizate.

Citeste si: VIDEO- Zvonurile privind explozia prețurilor la benzină și motorină au fost și în Bulgaria săptămâna trecută. Vezi cum au rezolvat autoritățile situația


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si