
1 din 2 | Ministrul de Externe: „Pentru noi este extrem de important să accelerăm, crearea Grupului de Luptă în România”

2 din 2 | Ministrul de Externe: „Pentru noi este extrem de important să accelerăm, crearea Grupului de Luptă în România”
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, vineri, înaintea începerii reuniunii extraordinare a miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, că pentru România este extrem de important să fie accelerată crearea Grupului de Luptă în România, care va fi sub conducerea Franţei.
Ministrul român de Externe a mai precizat că, NATO trebuie să regândească postura pe Flancul Estic, pentru a o adapta la realitatea "care arată că trupele ruseşti sunt în Ucraina şi în Belarus".
"Trebuie să restructurăm postura pentru a o adapta la ceea ce Rusia face în Ucraina şi în Belarus. Pentru că acum când vorbim, practic, Belarus a devenit un alt district militar al Rusiei şi în acelaşi timp trebuie să ţinem cont de prezenţa Rusiei în Ucraina cu forţe militare", a
"Cât priveşte România, pentru noi cel mai important subiect de pe agendă este răspunsul pe care ar trebui să îl dea NATO la agresiunea rusă, în termeni de consolidare exemplară a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Pentru noi este extrem de imporant să accelerăm, cât de mult posibil, crearea Grupului de Luptă în România, care va fi sub conducerea Franţei", a
Bogdan Aurescu: "Trebuie să adaptăm poziţia la realitatea care arată că trupele ruseşti sunt în Ucraina şi în Belarus”
Ministrul a mai precizat că va sublinia nevoia ca NATO să reconsidere filosofia, structura şi elementele constitutive ale posturii pe Flancul Estic, astfel condiţiile sunt "total diferite" faţă de cele care erau atunci când s-a început construcţia acesteia.
"Trebuie să adaptăm poziţia la realitatea care arată că trupele ruseşti sunt în Ucraina şi în Belarus. Deci trebuie să regândim totul", a menționat ministrul român de Externe.
Citeste si: Un senator american cere rușilor să îl asasineze pe Vladimir Putin: „Ați face lumii un serviciu”
Ministrul a mai fost întrebat despre ce înseamnă această schimbare a posturii.
"Trebuie să restructurăm postura pentru a o adapta la ceea ce Rusia face în Ucraina şi în Belarus. Pentru că acum când vorbim, practic, Belarus a devenit un alt district militar al Rusiei şi în acelaşi timp trebuie să ţinem cont de prezenţa Rusiei în Ucraina cu forţe militare", a răspuns Bogdan Aurescu.Ministrul de Externe: „Pentru noi este extrem de important să accelerăm, crearea Grupului de Luptă în România”
"Este diferit faţă de momentul din 2014, când Rusia a ocupat ilegal Crimeea şi apoi şi-a sporit prezenţa militară acolo.
Citeste si: Forțele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie
Bogdan Aurescu a mai subliniat că îi va informa pe colegii săi şi despre decizia anunţată de preşedintele Klaus Iohannis de a creşte procentul din PIB alocat Apărării la 2,5%.
"De asemenea, le voi cere colegilor mei să sprijine mai mult ţările partenere, în special Republica Moldova şi Georgia", a mai adăugat ministrul.
Citeste si: Refugiații din Ucraina cazați într-o sală de sport spun că în Odesa este un infern
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, astăzi, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, la care iau parte şi Finlanda, Suedia şi UE.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.