Imediat după ce Ucraina a semnat cererea aderării la UE și Republica Moldova a
înaintat o astfel de cerere. Maia Sandu, președintele țării, a semnat astăzi documentul important pentru viitorul Republicii Moldova.

Citeste si: Cum vorbim despre război cu cei mici

Vecinii noștri de peste Prut au avut parte, ieri, de o zi memorabilă. Președintele Republicii Moldova, a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană.

Ce a declarat Maia Sandu

Respectivul document va fi adresat președintelui Franței, Emmanuel Macron, țară care deţine președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Cerearea a venit la scurt timp după ce și Ucraina a semnat un astfel de document.

Astfel că Maia Sandu a afirmat că Republica Moldova își va păstra neutralitate, iar cetățenii să rămână calmi în această perioadă în care în Ucraina a izbucnit războiul.

Citeste si: Locuitorii din Herson sunt înconjurați de restricții. Primarul a negociat cu armata rusă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar”, a spus Maia Sandru.

Președintele Moldovei a mai anunțat că aderare la UE a țării reprezintă un obiectiv foarte important pentru viitorul țării pe care o reprezintă.

„Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a mai spus aceasta.

Citeste si: Refugiații din Ucraina cazați într-o sală de sport spun că în Odesa este un infern

Klaus Iohannis a anunțat că susține Republica Moldova. Președintele României a transmis că va susține Republica Moldova în demersul de aderare la Uniunea Europeană, după ce ieri a semnat cererea importantă.

„Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al Preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a transmis preşedintele României, pe Twitter.

Citeste si: LIVE UPDATE A opta zi de război. Comisiile Rusiei și Ucrainei au convenit pentru încetarea temporară a focului și organizarea de culoare umanitare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si