Ministrul Economiei, anunț despre redeschiderea restaurantelor

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, este pesimist în privinţa deschiderii restaurantelor.

R.I., miercuri 15 iulie 2020 , 07:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că este foarte important ca oamenii să respecte regulile de distanţare socială şi protejare faţă de infecţia COVID-19, iar patronii de terase ar trebui să se asigure că acest lucru se întâmplă. Popescu a spus că, având în vedere numărul mare de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, este pesimist în privinţa deschiderii restaurantelor.

Citeste si: Transferul anului: Denise Rifai intră în echipa Kanal D!

Regulile pentru restaurante sunt pregătite

Ministrul Economiei a afirmat că a pregătit deja setul de reguli pentru deschiderea restaurantelor, însă nu este deloc optimist în această privinţă: ”Am avut întâlnire cu HoReCa, avem pregătite regulile pentru deschiderea restaurantelor în interior, din păcate evoluţia cazurilor nu mă face să fiu optimist în privinţa deschiderii în interior a restaurantelor. Trebuie să ne convingem că oamenii respectă regulile pe terase, în exterior, apoi putem discuta şi de deschiderea restaurantelor în interior. Nu are sens, nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condiţiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde transmisia este mult mai greu de făcut”.

Citeste si: S-a vindecat de coronavirus în urmă cu două luni. Apoi ceva uluitor s-a întâmplat

Analiza unei eventuale relaxări, 1 august

Ministrul Economiei a mai declarat că evaluările privind o eventuală relaxare se fac din două în două săptămâni, conform News.ro. ”Evaluăm din două în două săptămâni. Evoluţia cazurilor nu ne arată că este momentul unei noi relaxări. 1 august este următorul jalon”, a menţionat Popescu.

Citeste si: Ministrul Sănătății, despre Legea izolării. Pacienții asimptomatici vor fi internați 48 de ore

Citeste si: Legea izolării, votată miercuri în Senat. Carantinarea bunurilor, eliminată din proiect

”Sper ca proprietarii de terase să înţeleagă necesitatea ca ei să ia steagul respectării măsurilor pe care le impunem şi să respecte aceste măsuri. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să îşi vadă afacerea mergând, sunt convins că oamenii vor respecta, dar trebuie şi o implicare a patronilor de terase. Eu nu am o problemă cu orarul teraselor, ci cu respectarea regulilor din terase. Problema este ca aceste reguli să se respecte, asta este principala mea cerinţă către cetăţeni, către turişti, să respecte regulile. Noi dorim continuarea activităţii economice”, a mai spus Virgil Popescu, marţi seară, la Digi 24.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si