VIDEO - Nemulțumiți de majorarea cu 40 de lei a salariului minim pe economie

Majorarea salariului minim pe economie cu doar 40 de lei scoate oameni în stradă. Zeci de angajaţi în comerţ şi sindicalişti au pichetat marți sediul Ministerului Muncii, unde au cerut mărirea venitului cu 25 la sută, aşa cum era promis, nu doar cu 3 procente, cât a anunţat premierul Cîţu luni seară.

Mircea Pop, marți 29 decembrie 2020 , 19:30

Nemulțumiți cu majorarea cu 40 de lei a salariului minim pe economie
Nemulțumiți cu majorarea cu 40 de lei a salariului minim pe economie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şi sindicaliştii din sănătate şi asistenţă socială spun că nu vor accepta să le fie îngheţate salariile şi sporurile, aşa cum a stabilit noul Guvern pentru anul viitor.

Mai mulţi sindicalişti reprezentanţi ai lucrătorilor din domeniul comercial s-au adunat astăzi în faţa Ministerului Muncii pentru a cere o creştere mai mare a salariului minim pe economie, până la 2.500 de lei brut. Mulţi dintre ei sunt angajaţi pe un salariu minim, ceea ce înseamnă că primesc doar 1.346 de lei:

”Pentru cei care lucrează în comerţ, cum suntem noi, este un salariu foarte mic, un salariu din care nu putem să facem mare lucru”

Ministrul Muncii i-a invitat pe protestatari la negocieri

După aproape 2 ore de protest, ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a invitat pe reprezentanţii sindicatelor la o negociere. Au stabilit că nu vor mai fi proteste pe tema salariului minim timp de 6 luni, iar Guvernul va veni cu soluţii concrete.

Citeste si: Guvernul Cîțu, primele probleme. Angajații din Sănătate, nemulțumiți de înghețarea salariilor

Majorarea cu 40 de lei net a salariului minim pe economie a fost anunţată de premierul Florin Cîţu luni seară, după consultările

pe care guvernul le-a avut cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, și cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. De comun acord, aceştia au stabilit mărirea cu doar 3 la sută a venitului minim, ca să acopere inflaţia- prognozată pentru anul 2021 la 1,8 maximum 2 la sută.

O majorare cu 25 la sută, aşa cum se stabilise iniţial, nu ar fi putut fi suportată nici de stat, nici de angajatorii privaţi, susţin specialiştii, în condiţiile în care veniturile au scăzut dramatic în ambele sectoare din cauza pandemiei.

Ce măsuri a mai anunțat noul premier

Premierul a anunţat şi alte măsuri care vor fi luate pentru a depăşi actuala criză economică. De la sprijinirea financiară a sectoarelor grav afectate, până la îngheţarea veniturilor pentru toti bugetarii.

Citeste si: Anunț înfricoșător despre banii românilor. Gaura la buget e uriașă în anul pandemiei

Sunt plafonate şi indemnizațiile, sporurile, primele sau alte compensații, indemnizațiile de hrană, precum și indemnizațiile de merit, la valoarea din decembrie 2020.


Alocaţiile vor creşte cu 20% în 2021- cu 10% de la 1 ianuarie, şi încă 10% la 1 august, iar pensiile ar putea fi majorate cu numai 8% din septembrie, nu din ianuarie aşa cum declarase Florin Cîțu in luna noiembrie, pe vremea când era ministru de Finante.

Punctul de amenda ramane 145 lei şi în 2021, iar vocherele de vacanţă vor fi menţinute, cu valoarea de 1.450

lei. Guvernul urmează să stabilească definitiv toate măsurile bugetare în sedinta de maine, care va fi ultima din acest an.

Citeste si: A crescut rata șomajului în România


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021?... Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021? Motivul pentru care se trezește înaintea tuturor
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si