Ministrul Educației, anunț important despre vacanța prelungită a elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat la un post Tv, cu privire la vacanța de Paște de o lună că, aceasta a fost propusă de Ministerul Sănătăţii. Totodată, acesta afirmă că momentan, există doar propuneri în dezbatre și că nu s-a semnat niciun ordin oficial de modificare a anului şcolar.

Author: Alina Raducu miercuri 24 martie 2021 , 16:03

Ministrul Educației, anunț important despre vacanța prelungită a elevilor
Ministrul Educației, anunț important despre vacanța prelungită a elevilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritățile anunță că joi, la ora 10.00 vor avea loc mai multe discuţii pe această temă, în comisia de dialog social.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că de fapt că această propunere privind vacanta de primăvară a elevilor a fost făcută cu scopul de a crea o punte între cele două vacanţe pentru luna aprilie, deoarece acestea se suprapuneau pe o perioadă de vârf epidemiologic, reprezentând un risc ridicat pentru copii.

"Această lună de vacanţă a fost solicitată expres de MS, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum şcolile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu afirmă că a existat o altă variantă propusă pentru vacanța elevilor de Ministerul Educaţiei, potivit legii stării de alertă, însă nu este singură

”Dacă sunt variante mai bune în interesul elevilor, Ministerul Educaţiei nu se încăpăţânează că ar deţine cea mai buna variantă. Aşteptăm propuneri constructive în interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori să identificăm cele mai bune soluţii chiar dacă dor. Nu cred că cineva a anunţat că a semnat ordinul de ministru. Am spus că asta e varianta propusă de Ministerul Educaţiei, ordinul va fi semnat abia după consultări. Joi, la ora 10.00 vom avea comisia de dialog social, vedem cu ce propuneri se vine. Vom avea concluzii şi abia după aceea un ordin de ministru. Rezultatul va fi în interesul elevilor", a explicat ministrul.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat, marţi, că vacanţa de primăvară va fi prelungită, iar aceasta va începe pe 2 aprilie și se va sfârși pe 4 mai.

În privința examenului de bacalaureat, acesta va avea loc în datele deja stabilite, dar pentru Evaluarea Naională data se va modifica, având loc pe datele 5-8 iulie. Ministrul a mai afirmat la un alt post Tv că anul şcolar se va încheia mai târziu decât de obicei și anume, în data de 2 iulie, în loc de 18 iunie, cum era programat.

Totodată, Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu decizia Ministerului Educaţiei privind menținrea școlilor deschise şi chiar și după depăşirea pragului de incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 6 la o mie de locuitori.

Citeste si: Restricții de ultimă oră în Capitală, propuse de DSP București! De la ce oră se vor închide magazinele?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si