Ministrul Educaţiei: „Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi declarații. Oficialul a anunțat că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este un lucru important spre normalitate.

Georgiana Balaban, joi 29 aprilie 2021 , 21:41

ministrul educației despre reluarea cursurilor din 5 mai
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seară că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este un pas important spre revenirea la normalitate. El a declarat că 1.731 de localităţi au rata de infectare sub 1 la mie şi totuși elevii ar putea merge fizic la şcoală.

De asemenea, 1.450 de localități au o incidență mare. Conform ministrului, doar o singură comună mai este în carantină.

Citeste si: Ministerul Educaţiei propune extinderea anului şcolar: Elevii vor avea vacanţe mai dese şi mai scurte

„Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus munărul scenariilor la două. Practic, pragul de 1 la mie face diferenţa între scenariul verde(...) este vorba despre 1.731 de localităţi în acest moment şi scenariul doi(...) un număr de 1.450 de localităţi, peste 1 la mie”, a declarat, joi seară, la TVR, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele..”

Ce a transmis ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor merge la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750

de elevi din învăţământul special.

Citeste si: Câți elevi și câți profesori au fost infectați cu virusul Sars-Cov-2?! Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

ministrul educației despre reluarea cursurilor din 5 mai
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]

„Un lucru îmbucurător, apreciez că a existat înţelegere în cele din urmă(...) Este vorba despre elevi care au nevoie de(...) lucruri care nu pot fi asigurate în niciun caz online şi nici acasă”, a mai declarat ministrul.

Conform politicianului, în prezent în România există o singură comună care este în carantină, care va ieşi în 2 mai, deci înainte de reluarea cursurilor.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Ar putea recupera cursurile în vacanța de vară

Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă a fost semnat joi, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Din data de 5 mai, cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate, mai exact dacă ea depăşeşte sau nu 1/1000 de locuitori.

De asemenea, va fi permisă organizarea orelor remediale cu prezenţa fizică a elevilor dacă localitatea nu este în carantină, dar şi participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la cursuri, cu aceeaşi condiţie, ca localitatea să nu fie în carantină.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și... Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și el în scădere! Cele mai noi cotații
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
b1.ro
Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată
infoactual.ro
Stăpânul lumii, omul care are planeta la picioare!  A fost prezis în urmă cu 70 de ani Stăpânul lumii, omul care are planeta la picioare! A fost prezis în urmă cu 70 de ani
infoactual.ro
Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si