Zeci de mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate din cauza pandemiei COVID-19. Ce le transmite Ministrul Sănătății

Zeci de mii de elevi au probleme din cauza faptului că s-au închis școlile. Copiii riscă să rămână cu mediile neîncheiate în primul semestru școlar.

Georgiana Balaban, marți 12 ianuarie 2021 , 15:41

ministrul educației primul semestru de școală
Școala online în perioada pandemiei.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pandemia de covid-19 a creat probleme pe toate planurile. Elevii și studenții românii au studiat de aproape un an prin intermediul platformelor online, lucru care a făcut ca zeci de mii de copii să riște acum să rămână cu mediile școlare neîncheiate, căci nu au avut acces la internet. Astfel că, acum Ministerul Educației a găsit trei soluții pentru sfârșitul primului semestru din anul școlar 2020-2021.

Din cauza numărului mare de infectări covid-19, profesorii și elevii nu au putut să își desfășoare activitatea așa cum o făceau în mod obișnuit, lucru care a afectat sistemul de învățământ pe mai multe planuri.

Mulți dintre elevi nu au internet sau nu dețin o tabletă sau un telefon, așa că lucrurile s-au agravat pentru ei.

Citeste si: Când se redeschid școlile!? Anunțul lui Klaus Iohannis

Ce au transmis reprezentanții Ministerului Educației

Conform datelor oferite de Ministerul Educației, 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile școlare neîncheiate pe primul semestru. Însă înainte de pandemie numărul acestora era de 15.000. Pentru a îi liniști, atât pe părinți, cât și pe elevi, cei de la putere susțin că s-au discutat deja măsurile ce se impun în această situație.

Citeste si: Anunțul oficialilor: Elevii ar putea reveni în bănci din luna aprilie

ministrul educației primul semestru de școală
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari generali, a ajuns la concluzia că pentru a nu lăsa zeci de mii de elevi cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru sunt necesare următoarele trei soluții, pe care profesorii trebuie să le implementeze la nivelul fiecărei școli, dacă situația o impune.

- Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

- Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

- Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul de ore alocate săptămânal fiecărei discipline.

Așadar, elevii români au șanse de a promova semestrul greu încercat de pandemia coronavirus.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si