Ministrul Educației, anunț despre intrarea școlilor din București în scenariul roșu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că se pregătește scenariul pentru intrarea tuturor școlilor și a grădinițelor din municipiul București în scenariul roșu, în cazul în care rata de infectare în Capitală va depăși 3 la mia de locuitori. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, rata de incidență din Capitală se află încă sub cifra 3, cu toate că azi a fost atins un nou record negru de infectări în București.

Author: Razvan Ilie joi 15 octombrie 2020 , 14:46

monica anisie
Monica Anisie, presiuni pe Inspectoratul Școlar să trimită tablelele către elevii din Capitală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, a făcut miercuri o vizită de urgență la Inspectoratul Școlar al Municipiului București în condițiile în care peste 8.000 de tablete au rămas depozitate din 27 septembrie în cadrul instituției în loc să fie distribuite elevilor.

“Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu , adică să continuăm învățarea în sistem online“, a declarat Monica Anisie joi dimineață.

Citeste si: Orașul din România în care nu este necesară purtarea măștii

Monica Anisie: Vom fi pregătiți pentru scenariul roșu în momentul în care vom distribui și aceste tablete în București 

Încă 15 școli au mai cerut astăzi trecerea pe scenariul roșu în București, ceea ce înseamnă peste 40 de școli închise. Întrebată dacă orașul este pregătit pentru a intra în scenariul roșu, în care la toate unitățile de învățământ se învață online, Anisie a răspuns:

„Vorbim despre școli închise, dar de fapt vorbim despre prezența fizică a elevilor la școală, pentru că educația continuă în sistem online, deci cursurile se desfășoară, copiii îți continua învățarea. Vom fi pregătiți pentru scenariul roșu în momentul în care vom distribui și aceste tablete în București. La momentul acesta, repet, trebuie să distribuim tabletele ca să nu fie niciun copil care să nu aibă acces la învățarea online.”

La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu ”, a declarat joi Monica Anisie, la ieșirea de la ISMB.

Număr record de cazuri noi de coronavirus în București

O ședință de urgență are loc joi, 15 octombrie, la Prefectura București, în condițiile în care numărul infectărilor din Capitală  a crescut uluitor până la 777 de noi cazuri  de coronavirus. 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) nu a mai anunțat rata de infectări pe județe, astfel încât  nu știm cât de aproape este Capitala  de rata de 3 bolnavi la mia de locuitori. Miercuri, rata era mai mare de 2,82 la mie.

Citeste si:   Decizie de ultimă oră! Raed Arafat, veste cruntă pentru români

Noi școli din România în regim exclusiv online

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Conform unei decizii adoptate, joi dimineaţă, de CJSU Dâmboviţa, toate unităţile şcolare din localităţile Ocniţa şi Ulmi trec la sistemul de învăţământ online, măsura fiind luată în contextul în care ambele localităţi înregistrează un indice de infectare cu noul coronavirus de peste 3,6 la o mie de locuitori.

Totodată, din cauza apariţiei unor cazuri de COVID-19 în unităţi şcolare din municipiul Târgovişte, şase clase de la Liceul Tehnologic "Spiru Haret”, şapte clase de şcoală primară şi de liceu de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino” şi câte o clasă de la şcolile gimnaziale "Coresi” şi "I. Al. Brătescu-Voineşti” vor face cursuri online, conform aceleiaşi hotărâri a CJSU Dâmboviţa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si