Ministrul Educației, declarații de ultima oră: „Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală în şcoli”

Sorin Cîmpeanu a transmis că este nevoie de educație sexuală în școli. Ministrul Educației a vorbit deschis despre orele incluse în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

Author: Georgiana Balaban marți 02 martie 2021 , 07:12

sorin cîmpeanu despre educația sexuală
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei consideră că este nevoie de educaţie sexuală în şcoală şi anunţă că astfel de ore au loc şi în prezent, în cadrul orelor de Educaţie pentru sănătate, dar care este opţională şi la care nu participă un număr mare de elevi.

Citeste si: SE ÎNCHID DIN NOU școlile? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți elevii

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi” a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Ce a transmis ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană

sorin cîmpeanu despre educația sexuală
Ministrul Educației a vorbit despre educația sexuală.[Sursa foto: google]

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, noi reguli pentru elevi. Ce se va întâmpla în timpul orelor de educație fizică


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si