Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis că softul pentru recalcularea dosarelor de pensii este aproape gata şi este posibil ca până săptămâna viitoare să fie lansat. Acest soft va include toate datele necesare pentru recalcularea celor cinci milioane de pensii.

Author: Alina Raducu joi 18 februarie 2021 , 14:12

Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raluca Turcan a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că a analizat procesul de evaluare a pensiilor.

"La Casa Judeţeană de Pensii Constanţa am analizat procesul de evaluare a pensiilor pe care l-am demarat în perspectiva recalculării şi

astăzi am aflat şi câteva informaţii încurajatoare, şi anume că softul în baza căruia vom colecta aceste date pentru evaluarea şi recalcularea dosarelor de pensii este aproape gata, chiar am făcut o simulare şi cel mai probabil săptămâna viitoare vom lansa acest soft care va include toate datele necesare din cele cinci milioane de pensii din România pentru a le duce la recalculare. (...) După discuţiile cu reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii, pot să spun că sunt încrezătoare în finalizarea cu succes a acestui proces unic în România de evaluare şi recalculare a cinci milioane de pensii”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii menționează că 250.000 de dosare de agricultori vor fi introduse în format electronic

"O altă veste bună este că şi partea de dosare ale agricultorilor aici, în Constanţa, are o componentă informatizată cea ce înseamnă că 250.000 de dosare de agricultori pe care le avem la nivel naţional vor putea fi introduse în format electronic complet într-un termen rezonabil”, a anunțat Ministrul Muncii.

Raluca Turcan a menționat și faptul că a verificat la Agenţia Judeţeană de Inspecţii şi Plăţi Constanţa stadiul campaniei pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile beneficiare de ajutor social.

"La Agenţia Judeţeană de Inspecţii şi Plăţi am verificat stadiul campaniei pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile beneficiare de ajutor social şi în acelaşi timp să vedem care este situaţia şi a celor care pot fi încurajaţi şi stimulaţi să intre în câmpul muncii şi să facă o trecere necesară de la ajutorul social la salariu”, a mai declarat Raluca Turcan.

Citeste si: Explicația Ambulanței care l-a preluat pe micuțul din Botoșani: „Ne-am gândit că este o criză efemeră"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si