Ministrul Sănătății, anunț referitor la distribuirea pastilelor de iod

Alexandru Rafila a anunțat că aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în septembrie.

Author: Diana Bostan miercuri 05 octombrie 2022 , 21:21

iod

Pastile iod

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătății susține că populaţia eligibilă pentru pastile de iod este în jur de 7 milioane de persoane cu vârsta de până la 40 de ani.  

Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea pastilelor de iod

Dintre aceste persoane, în iulie au primit sau au solicitat pastile de iod doar 1.200, în august 218.000(...), în luna septembrie, care tocmai s-a încheiat, aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod. Deci, avem peste jumătate de milion de persoane care au luat pastilele de iod.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre programul de vizită din spitale. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Eu sper ca acest ritm să continue şi în lunile următoare.(...) Cred că între timp şi medicii de familie au înţeles(...), atunci când au un consult cu un pacient cu vârstă de sub 40 de ani îi pot da, în afară de tratamentul obişnuit pe care îl primeşte sau recomandările medicale, şi prescripţia pentru el şi pentru membrii familiei care se încadrează în această categorie", a spus Rafila, miercuri, la Europa FM.

Rafila a vorbit și despre situația în care țara noastră ar fi ținta unui atac

"Am făcut analiza când a început conflictul din Ucraina şi am ajuns în situaţia să trebuiască să putem oferi asistenţă medicală pacienţilor din Ucraina sau eventualilor pacienţi(...). Cred că într-o anumită măsură sistemul de sănătate, până într-un anumit moment, poate să răspundă unor astfel de provocări.

Citeste si: Ministerul Sănătății pregătește proiecte pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor subordonate. Iată cât valoarează operațiunea

Trebuie să înţelegem că, dacă există o stare de război, comanda o preia Armata şi este normal să fie aşa, pentru că este o chestiune coordonată, care ţine cont şi de partea de resurse medicale militare şi de gestionarea situaţiei pentru eventualii combatanţi şi pentru populaţia civilă", a adăugat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si