VIDEO- Minunea care a reînviat un cătun uitat

Oricât de greu ne-ar fi în viață uneori, am învățat să muncim din greu, să sperăm și să credem în minuni. Iar de multe ori minunile devin realitate când nici nu ne așteptăm. Dovada s-a născut într-un cătun al României care a reînviat - când toată lumea credea că se duce de râpă. L-au resuscitat doi tineri - după ce au dat agitația orașului pe liniștea din inima naturii. Au renunțat la tot și s-au mutat acolo. Iar după doi ani a venit răsplata: un copil. E primul suflet care a venit pe lume în Șapartoc după aproape cinci decenii.

Author: Diana Bostan joi 01 decembrie 2022 , 19:21

sat

Sat readus la viață

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ei au mișcat temelia, au reînviat satul. Dragostea de natură i-a făcut să revină la țară.

Cei doi au readus satul la viață

La 15 km de Sighișoara, într-un loc care te îmbie să-ți pui gândurile pe pauză și în care simți că trăiești cu adevărat. Aici aveam să-i cunoaștem, în urma cu 2 ani pe Andreea și pe Radu. Doi tineri frumoși și ambițioși, uniți de un vis comun: să readucă unul dintre cele mai izolate sate din România la viață.

Citește și: Ea face parte din top 50 cei mai buni profesori din lume. Mirela Tanc predă limba română pe placul elevilor-VIDEO

” Am ales să venim de la oraș la tară pentru tot ce ne înconjoară”, au spus ei.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Erau foarte tineri atunci când și-au cumpărat casa în satul uitat de lume, așa că s-au hotărât să plece în străinătate că să procure banii necesari pentru renovarea căminului.

Aproape 10 ani au muncit până au ajuns să scoață la lumină casa pe care în timp au transformat-o în pensiune.

Cei doi tineri și-au găsit liniștea în acest sat

Convinși că aici vor găsi liniștea și libertatea după care au tânjit încă din copilărie, Andreea și Radu au mizat totul pe satul Șapartoc. Un loz care în prezent ne arată că a fost câștigător.

Departe de civilizație, ei au dat satului o șansă și au vrut să-l reînvie. Iar satul le-a dat lor o viață înapoi.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă a luat parte la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României la Alba Iulia

El este micuțul Zian Moldovan, minunea din Sapartoc. Venirea lui pe lume a ridicat la 25 numărul locuitorilor permanenți din sătucul uitat de lume și a reprezentat prima naștere înregistrată aici în aproape jumătate de veac. 

”Este primul băiețel după 47 de ani, la noi în comunitate. Este o realizare foarte mare și tot proiectul nostru de când a apărut băiatul a completat tot. Aveam nevoie de energia lui fiind fără neamuri în satul Șapartoc”, a spus Radu.

Sunt 4 ani de când Andreea și Radu numesc satul Șapartoc, acasă. Pentru ei, este un vis împlinit, dar care necesita însă multă muncă, zi de zi. Și pentru că familia lor deja prinde rădăcini aici, cei doi se gândesc să mai ofere satului încă un locuitor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si