Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României

Ceremonia de 1 Decembrie, care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf, va fi anul acesta, având în vedere pandemia de Coronavirus, foarte restrânsă, fără paradă militară şi fără participarea publicului larg, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Alina Raducu, luni 30 noiembrie 2020 , 13:00

Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României
Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pandemia provocată de noul coronavirus a determinat o decizie în premieră a autorităţilor, și anume sărbătorirea Zilei Naţionale a României excluziv în mediul online. Toți românii vor privi anul acesta ceremonia de 1 decembrie din fața ecranului, cea mai importantă sărbătoare a românilor de pretutindeni defășurându-se pentru prima dată în istorie, în mediul online.

În ce condiții se va desfășura ceremonia de 1 Decembie, Ziua Națională a României 2020?

Parada cu ocazia Zilei Naționale a României a fost oficial anulată din cauza pandemiei de coronavirus. „Doar circa 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti”, a anunțat Ministerul Apărării.

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Ceremonia va putea fi urmărită și online, accesând pagina oficială de Facebook  a Ministerului Apărării Naționale: https://www.facebook.com/mapn.ro/.

Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României
Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României

Anunțul Președintelui Klaus Iohannis

„Vreau să mă refer și la un alt subiect, care este deja pe agenda publică, și anume celebrarea Zilei Naționale. În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale. Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Președintele a spus că de 1 Decembrie nu va avea loc o paradă militară, cum se obișnuia în fiecare an în data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. „Va fi, aşadar, o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie, a transmis Președintele Iohannis.

Citeste si: Ce sărbătorim pe 1 Decembrie 2020? Este Ziua Marii Uniri


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa vedeta in direct
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a... Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a dreptul ridicole: SCRISUL ILIZIBIL de pe avizul psihologic. IPJ nu dă explicații!
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si