Modificări în proiectul care vizează rovinieta de București. Firea anunță schimbările

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că vor interveni unele modificări în cadrul proiectului Oxigen prin care se doreşte înlăturarea poluării din Bucureşti.

luni 02 septembrie 2019 , 13:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Am luat hotărârea să reformulăm acel articol care se referă la autoturismele înmatriculate în alte judeţe, dar care circulă zilnic prin Bucureşti, deci nu sporadic, întâmplător şi să îmbunătăţim acest articol mai ales că, până la urmă, este adevărat, trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism şi nu neapărat la judeţul unde este el înmatriculat, deşi corect este ca taxele şi impozitele şi pe maşini să fie încasate în Bucureşti şi nu în alte judeţe. Prin această reformulare, sugerată de unii dintre dumneavoastră, practic se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie că sunt înmatriculate în alte judeţe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt aici în trafic zi de zi să fie privite prin prisma normei de poluare”, a anunţat Firea, luni, pe Facebook.

 

Citeste si: Veste soc pentru soferi! Se scumpeste rovinieta! Ministerul Transporturilor a facut anuntul

Edilul a precizat că rămâne idea ca în zona centrală a Capitalei să să fie interzise autoturismele non Euro şi Euro 1 şi 2, arată news.ro/

 

„Rămâne ideea ca în zona cea mai aglomerată, cea mai poluată, în centru, să fie interzise autoturismele non Euro şi Euro 1 şi 2, iar, de asemenea, cele care intră în Capitală să aibă acelaşi regim precum şi autoturismele care sunt zilnic în trafic dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti. Practiv, vom interzice în zona centrală aceste autoturisme non Euro 1 şi 2 şi vor plăti vinietă pentru restul teritoriului municipiului Bucureşti, altul decât zona central”, a mai subliniat Firea.

 

Citeste si: Firea: Nu am înţeles de ce Mircea Diaconu e mai valoros din punct de vedere tactic decât Tăriceanu. Îl stimez ca actor pe Mircea Diaconu, dar ca om politic Tăriceanu e cu zece etaje mai sus

În ceea ce priveşte autoturismele cu normă de poluare Euro 3, la această categorie nu s-a stabilit vreo modificare deocamdată.

 

„În cazul autoturismelor Euro 3 noi am propus plata unei viniete, deoarece este un autoturism poluant. În acest moment, pentru această categorie, nu pot să vă spun exact cum va arăta modificarea, dar am ţinut cont de mesajele dumneavoastră şi vom analiza împreună cu specialiştii noştri, dacă vom include autoturismele Euro 3 alături de cele non Euro, Euro 1 şi Euro 2”, a explicat primarul Capitalei.

 

Citeste si: Social democrații s-au întâlnit sâmbătă dimineață pe litoral pentru ședința Comitetului Executiv National

În 14 august, primarul general, Gabriela Firea, a anunţat proiectul prin care, din ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă.

Proiectul va sta în dezbatere publică 45 de zile.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si