Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost condamnat la închisoare

Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru repetate încălcări ale eliberării condiţionate, informează BBC.

Author: Georgiana Balaban marți 02 februarie 2021 , 20:54

nalvanîi a fost condamnat la închisoare
Aleksei a fost condamnat la închisoare.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un tribunal din Moscova a dat sentinţa marţi seară. A fost precizat că perioada de încarcerare va fi redusă cu timpul pe care el l-a petrecut anterior în arest la domiciliu.

În timpul audierii de marţi, Navalnîi a declarat că Vladimir Putin, pe care îl acuză că a comandat otrăvirea sa din vara anului trecut, va rămâne în memoria colectivă drept un „otrăvitor”.

Citeste si: VIDEO- Proteste violente în Rusia, la minus 50 de grade, în numele lui Navalnîi

„Putin a comis această încercare de asasinat”, a spus el. Guvernul a negat în repetate rânduri că ar fi avut vreo legătură cu otrăvirea lui.

Opozantul rus a fost acuzat că a încălcat de 7 ori termenii eliberării condiţionate primite pentru o sentinţă de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

În plus, procurorii au cerut ca el să plătească şi o amendă de 500.000 de ruble (aproximativ 5.445 de euro).

Nalvanîi va face apel împotriva sentinței

Avocatul lui a spus, potrivit Reuters, că liderul opoziţiei va face apel împotriva deciziei.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat la jumătatea lunii ianuarie, la scurt timp după ce avionul său a aterizat la Moscova. Activistul revenise în ţară, convins că nu va fi reţinut, după aproximativ cinci luni de la atacul pentru care învinuieşte autorităţile ruse.

Citeste si: Începe Al Treilea Război Mondial? Decizia alarmantă a Japoniei

În urma reţinerii lui Navalnîi, SUA şi Uniunea Europeană au cerut eliberarea sa.

nalvanîi a fost condamnat la închisoare
Nalvanîi a primit sentința.[Sursa foto: google]

Navalnîi a fost otrăvit în luna august a anului trecut, când se afla în Siberia. După ce a fost spitalizat mai multe zile, a fost dus în Germania pentru tratament de urgenţă. S-a recuperat şi şi-a exprimat intenţia de a reveni în Rusia.

Într-un comunicat, serviciul penitenciar al Rusiei a transmis la acel moment că liderul opoziţiei „a fost căutat din 29 decembrie 2020 pentru că a încălcat în mod repetat perioada de eliberare condiţionată”.

Condiţiile încălcate fac referire la o condamnare pentru fraudă din 2014, pentru care el a primit o pedeapsă cu suspendare. Navalnîi a spus mereu că acest caz a fost motivat politic.

Separat, autorităţile ruse au lansat un nou caz penal împotriva lui, privind o fraudă legat de transferuri de bani făcute către mai multe organizaţii caritabile, inclusiv Anti-Corruption Foundation.

Citeste si: Afirmația revoltătoare a unei gimnaste din Rusia! Ce a putut să spună Karolina Sevastyanova: ”Aceste persoane sunt iresponsabile”

De la reţinerea lui, în întreaga Rusie au avut loc numeroase proteste, care s-au soldat cu mii de arestări.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si