Nava cu migranti a fost interceptata sambata dimineata, în jurul orei 7.10, de catre politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR, la aproximativ o mila marina de frontiera comuna romano-bulgara si de litoralul bulgaresc, în timp ce naviga spre tarmul Romaniei, a precizat Politia de Frontiera într-un comunicat de presa transmis sambata dupa-amiaza.

La bordul navei se aflau 97 de persoane- 40 de barbati, 21 de femei si 36 de copii- care au declarat ca sunt cetateni din Iran si Irak.

Pescadorul a fost ulterior escortat de navele Garzii de Coasta în Portul Mangalia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta au instalat în Portul Mangalia doua corturi de prim-ajutor, unde migrantii sunt consultati de catre cadre medicale, apoi vor avea loc procedurile de identificare. Ulterior, ei vor fi dusi la Inspectoratul General pentru Imigrari.
 

Conform reprezentantilor Politiei de Frontiera, o a doua nava a fost interceptata pe Marea Neagra, în noaptea de vineri spre sambata, la aproximativ 24 de mile marine, în dreptul localitatii Sabla din Bulgaria, si la aproximativ 17 mile marine fata de frontiera romano-bulgara.

La bordul ambarcatiunii se aflau aproximativ 120 de persoanece transmiteau mesaje de ajutor receptionate de catre MRCC Varna, care a declansat operatiunile de cautare si salvare.

Garda de Coasta a blocat cu trei nave ambarcatiunea, pana la sosirea navelor Garzii de Coasta Turce, care au preluat pescadorul si migrantii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si