NEAM UNIT | Povestea impresionantă a Nicoletei. A renunțat la tot și și-a urmat visul

Pe lângă zâmbetele tinerilor din ziua de azi şi planurile lor de a face ceva bun pentru oameni şi pentru ţară, frumuseţea noastră ca popor înseamnă şi o moştenire istorică şi culturală uriaşă! Un bagaj imens de întâmplări, chipuri şi simboluri de care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti odată ce ajungi să le cunoşti! Nicoleta Chirică până nu demult o tânără corporatistă, şi-a recroit destinul din dragoste pentru cei care au fost şi ne definesc şi astăzi ca naţiune. De pe creaţiile ei de marochinărie, nu lipsesc motivele tradiţionale româneşti, inspirate chiar şi din cultura dacică.

K.B., duminică 01 decembrie 2019 , 19:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nicoleta este o româncă neaoşă, din Piatra Neamţ, care şi-a lăsat cariera de succes şi locul de muncă bine plătit ca să creeze ceea ce sufletul i-a cerut!
Nicoleta le dă alt suflu motivelor dacice, într-o interpretare unică. Şi nu oricum, ci pe genţi, poşete, portofele, brâuri şi pantofi.

Citeste si: SUA: 11 răniţi într-un atac în New Orleans

Citeste si: Ce s-a ales de agenții de poliție bătuți de un clan de rromi din Vâlcea

A studiat semiotică, adică limbajul semnelor şi al simbolurilor şi astfel au apărut primele genţi create din lemn de nuc sculptat. Şi... nu a durat mult până când pasiunea ei a devenit o afacere de succes, chiar un brand recunoscut la nivel internaţional.
Dor de românesc este o colecţie de genţi cu influenţe din toate zonele geografice ale ţării noastre. Coarnele berbecului - simbolul puterii şi steaua nordului – simbol vechi al ciobanilor care îşi orientau oile spre păşuni mai bune – sunt doar câteva dintre motivele pe care Nicoleta le-a regăsit şi... le împărtăşeşte acum cu o lume întreagă.

Citeste si: VIDEO | Românii au participat la parada militară. De ce surpriză au avut parte bucureștenii

De la o colecţie la alta, inspiraţia românească capătă amploare.
Cum arată atelierul unde văd lumina adevărate operele de artă, vedeţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si