Negresa de post rețetă.  Rețeta este simplă și rapidă, putând fi preparată chiar și de cei mai începători în ale bucătăriei.

Iata un desert delicios si numai bun pentru cei care obisnuiesc sa tina post: Negresa de post. 

Cand spui negresa, imediat te gandesti la o prajitura pufoasa, moale si pufoasa, foarte aromata, nu-i asa? Este una dintre cele mai simple si mai gustoase prajituri, pe care si eu o fac in multe variante.

Simpla sau cu glazura de ciocolata, cu nuca sau stafide, fructe confiate, visine din compot sau proaspete, de post sau de dulce.

Negresa de post rețetă. Pentru a fi pufoasă, ingredientele trebuie amestecate ușor cu un tel, până aceastea devin un fel de cocă moală omogenă. Acesta este secretul unei rețețe perfecte de post!

Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente

Negresa de post reteta
Negresa de post reteta

Negresa de post rețetă. Ingrediente

-250 ml ulei

-250 ml apa plata sau gazoasa

-200 g faina

-50 g cacao

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

-250 g zahar

-rom

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs de post? Are foarte multe contraindicații

Negresa de post reteta
Negresa de post reteta

-50 g nuci, alune, stafide sau fructe confiate

-un borcan de 400 g de gem

-1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Negresa de post rețetă. Mod de preparare

Modul de preparare este extrem de simplu: pur si simplu se pun toate ingredientele in castron si se amesteca usor, cu un tel, scrie pofta-buna.com.

Negresa de post rețetă.  In aluat se pot adauga nuci, alune, fistic, fructe confiate, fructe uscate, fructe din compot…rezultatul va fi delicios.

Citeste si: Șnițele de soia. Idei delicioase pentru perioada postului

Negresa de post reteta
Negresa de post reteta

Prima data se pun lichidele: apa si uleiul, apoi gemul, aromele, cacaoa cernuta, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul cu un tel, cu mana, atat cat sa fie bine amestecat totul. La urma se pun stafidele, nucile sau fructele confiate.

Negresa de post rețetă. Cum se coace prăjitura?

Negresa de post rețetă.  Se toarna aluatul intro tava cam de 25×30 cm sau forma de tort de 24 cm diametru. E bine ca tava sa fie captusita cu hartie de copt, dupa coacere imediat se scoate, iar tava doar se clateste si gata.

Negresa de post reteta
Negresa de post reteta

Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios

Se coace in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180-190 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.

Negresa de post rețetă.  Palpati usor prajitura (apasati cu degetele) dupa 30 de minute si va dati seama daca este gata.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si