Negresă cu glazură de ciocolată. Rețeta corectă a marilor cofetari
Negresă cu glazură de ciocolată. Este unul dintre cele mai iubite deserturi de casă. Deși pare simplu de preparat, are foarte multe secrete. Iată rețeta corectă!
Negresă. Ingrediente pentru blat:
4 ouă
250 g zahăr
250 g făină
200 ml lapte
100 g unt
1 praf de copt
4 linguri cacao
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Negresă. Ingrediente pentru glazură:
80 g unt
4 linguri apă
4 linguri zahăr
2 linguri cacao
Negresă. Ingrediente pentru decor:
nucă măcinată
fulgi de nucă de cocos
Negresa. Cum se prepară:
Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile cu zahărul până obții o bezea lucioasă.
Peste gălbenușuri, adaugi untul topit apoi cacaua, laptele, praful de copt și făina în ploaie. Încorporezi albușurile bătute spumă în această compoziție.
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată și dai la cuptor 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazură, așezi apa și zahărul pe foc. După primele clocote, adaugi untul și cacaua. Lași să fiarbă 3 minute pe foc mic.
Tai negresa în tavă și adaugi glazura. Tăvălești negresele prin nucă măcinată și nucă de cocos, după preferințe.