Tort de cozonac. Un desert ingenios din resturile de cozonac ce au rămas de la Paște

Tort de cozonac. A trecut o săptămână de la Paște și, cu siguranță, v-au rămas o mulțime de resturi alimentare. Printre ele, și delicioasele felii de cozonac. Iată ce poți face cu ele!

Author: R.B. sâmbătă 25 aprilie 2020 , 12:06

Tort de cozonac
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Tort de cozonac. Ingrediente:

    1 cozonac de casă
    500 ml apă
    3 linguri de zahăr
    Arome: esenţă de rom, vanilie, portocale
    500 ml frişcă lichidă

    Tort de cozonac

    Pentru crema ganache:

    250 grame ciocolată amăruie
    200 ml frişcă lichidă
    50 grame unt moale

    Citeste si: Salata creață a apărut și la noi în piețe. Mulți o consumă fără să știe ce se întâmplă în organism când o consumi

    Tort de cozonac. Cum se prepară:

    Pentru a recondiţiona cozonacul rămas după sărbători, blatul trebuie însiropat.

    Tort de cozonac

    Tort de cozonac.   Astfel, se pun la încălzit într-un ibric 500 ml apă cu 1 lingură de esenţă de rom, vanilie şi 3 linguri de zahăr.

    Se amestecă bine pe foc, până ce zahărul se topeşte, apoi se lasă deoaprte siropul. Dacă cozonacul are frcute confiate, puteţi folosi esenţă de portocale şi vanilie în loc de rom şi un pic de coajă de lămâie sau portocală.

    Citeste si: Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios- rece sau cald

    Pentru a lega blatul de cozonac vechi, se face o cremă de vanilie sau ciocolată de tip ganache.

    Rupe ciocolata amăruie şi amestecă bucăţile puţin cu untul moale, la temperatura camerei.

    Tort de cozonac.   Pune frişca lichidă pe foc şi când este fierbinte, toarnă peste ciocolată şi unt şi amestecă viguros cu un tel. Se dă crema la rece câteva ore. Dacă o bateţi cu mixerul electric, culoarea va fi prea deschisă, dar depinde de gust.

    Tort de cozonac

    Citeste si: Ouă umplute. Trei rețete geniale pentru ouăle rămase de la Paște

    Se bate frişca lichidă cu puţin zahăr, dacă nu este deja îndulcită şi se lasă deoaprte.

    Tort de cozonac.   Se taie cozonacul pe lung în două sau trei felii lungi egale, după gust. Partea cea mai de sus se pune pe un platou cu coaja în jos. Se însiropează bine blatul de cozonac cu circa o treime din siropul aromat răcit.

    Se pune un strat de ganache de ciocolată. Se pune următorul blat şi se însiropează cu grijă, apoi se mai pune ganache, respectiv frişcă, în funcţie de câte straturi are tortul de cozonac.

    Citeste si: Retete albusuri: ce sa faci cu albusurile de ou ramase

    Tort de cozonac.  Se ornează cu frişcă, jumătăţi de nuci, ciocolată răzuită sau bomboane şi cireşe confiate şi se serveşte de la frigider.


    Abonează-te pe


    Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
    Te-ar putea interesa si