Nelu Tătaru, anunț despre creșterea cazurilor în România: „Când am făcut măsuri de relaxare...”

Dacă s-ar fi respectat regulile după relaxarea din 15 mai, România nu ar mai fi trecut prin a doua cocoașă a pandemiei, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Author: Alex Dumitrescu marți 18 august 2020 , 15:25

Nelu Tătaru, despre evoluția cazurilor de coronavirus
Nelu Tătaru vorbind despre evoluția cazurilor de coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă.

Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a spus ministrul sănătății.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

El a subliniat: „Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.

Asimptomaticii refuză să plece din spital

Ministrul Sănătății a mai declarat că acum, vâzând evoluția bolii, persoanele asimptomatice refuză să fie externate, deși la începutul pandemiei nu voiau să stea în spital.

Întrebat despre raportarea doar a deceselor la nivel național în bilanțurile Grupului de Comunicare Strategică, ministrul a răspuns că „la decese raportăm la nivel național, pentru că avem o confidențialitate pe care trebuie să o păstrăm” și că aceste informații vin de la nivel local.

Cu privire la o simplificare a procedurii de donare a plasmei, Nelu Tătaru a răspuns că „sunt în lucru anumite metodologii, dar o recoltare de plasmă nu este un act banal, impune teste suplimentare”, făcând referire la testarea donatorilor, dar și a persoanelor care sunt în stare gravă și au nevoie de acest tratament.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si