Nelu Tătaru, anunț despre transparentizarea datelor referitoare la pandemia de COVID-19

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat, luni, că este de acord cu transparetizarea datelor cu privire la pandemia de COVID-19, pentru că oamenii trebuie să fie informaţi, dar informarea trebuie să fie corectă. Tătaru a spus că orice instituţie care comunică nişte date dă şi un aviz pentru ca aceste date să fie publicate şi este appanajul premierului să decisă cum a fost gestionată situaţia.

Author: Alina Raducu luni 08 martie 2021 , 19:14

Nelu Tătaru, anunț despre transparentizarea datelor referitoare la pandemia de COVID-19
Nelu Tătaru, anunț despre transparentizarea datelor referitoare la pandemia de COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a declarat că fiecare instituţie dă avize pe comunicarea pe care o transmite

Fiecare instituţie când face o comunicare dă un aviz pe acea comunicare. Ministerul Sănătăţii trebuie să culeagă aceste avize ca să dea şi credibilitate....(...) Ce ne interesează când avem de comunicat nişte date? Institutul Naţional de Sănătate Publică, avem Ministerul Afacerilor Interne, toţi cei care sunt implicaţi, deci nu vorbim de servicii sau altceva. Avem fiecare organism care îşi asumă o dată pe care o comunică.(...) Nu ştiu ce se întâmplă în acest moment în Ministerul Sănătăţii, nu mă întrebaţi pe mine.(...) Nu ştiu în ce măsură a greşit sau nu a greşit domnul Voiculescu. Eu vă spun că fiecare instituţie îşi asumă nişte date, dă şi un aviz pentru scoaterea în public a acestora”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Întrebat ce riscă Vlad Voiculescu dacă nu a cerut şi nu a primit avizele necesare şi cu toate acestea a făcut publică raportarea pe judeţe a datelor despre pandemie, Nelu Tătaru a răspuns: “Este şi apanajul primului ministru, cel care va lua decizia în consecinţă cu o evaluare.

Din punct al comunicării după cum ştiţi în perioada când eram ministrul Sănătăţii se facea acel grup de comunicare strategică care era la nivelul Ministerului de Interne şi aduna acolo tot ce înseamna informaţie, tot ce însemna avize”.

Nelu Tătaru a spune că cetăţeanul trebuie să fie informat, dar să fie informat corect

“Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparenţă să fie într-adevăr o transparenţă, dar o transperenţă asumată care să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific”, a explicat fostul ministru al Sănătăţii.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte. „Nu există date publice secrete”, a subliniat ministrul.

Ulterior, acesta a scris cu o postare pe Facebook, în care şi-a prezentat argumentele în favoarea prezentării acestora date, a precizat că nu există niciun conflict între el şi premier.

Nelu Tătaru, anunț despre transparentizarea datelor referitoare la pandemia de COVID-19
Nelu Tătaru, anunț despre transparentizarea datelor referitoare la pandemia de COVID-19

”Aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, mai adaugă ministrul.

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, s-a prezentat numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat.

Citeste si: Iohannis a promulgat legea care aprobă o OUG privind un acord între UE și România


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si