Nelu Tătaru: Autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că urmează o perioadă în care autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de coronavirus.

Andreea Stoica, vineri 28 august 2020 , 10:27

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a declarat că urmează o perioadă în care autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 iar în acest context evaluează capacitatea spitalelor de a face faţă unei astfel de situaţii.

Ministrul Sănătăţii mai declară ca va fi evaluată inclusiv capacitatea spitalelor de pediatrie de a primi şi trata pacienţi cu SARS-Cov-2, în contextul în care începe anul şcolar şi este posibilă o transmitere mai mare în rândul copiilor.

Nelu Tătaru afirma joi că România se află pe un platou de stabilizare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, numărul de 1.504 cazuri noi anunţat joi fiind raportat la 25.000 de teste.

"Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri, nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol", spune el.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Citeste si: Nelu Tătaru este optimist: "Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri de coronavirus"

Coordonatorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, Ionel Oprea, a cerut spitalelor să comunice care este capacitatea maximă pentru izolarea copiilor, pentru situaţia în care apar cazuri de COVID-19 după începerea anului şcolar.

83.150 de cazuri de coronavirus în România

Până joi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citeste si: Măsurile de ultima oră luate de Comitetul pentru Situații de Urgență. „Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor”

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.504 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si: 4 tineri infectați cu noul coronavirus au fugit dintr-un centru din Iași! Trei fete au fost găsite, băiatul este căutat în continuare

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si