Nelu Tătaru: „Avem Ordonanța de Urgență în lucru, cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice de COVID-19 să rămână la domiciliu”

Ministrul Sănătăţii, a declarat, joi, la Timişoara, că exită 11 judeţe cu peste 100 de cazuri de COVID-19, plus Bucureşti, şi că este în lucru o Ordonanţă de Urgenţă, așadar cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice trebuie să rămână la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

Alina Raducu, joi 15 octombrie 2020 , 17:24

Nelu Tătaru: „Avem  Ordonanța de Urgență în lucru, cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice de COVID-19 să rămână la domiciliu”
Nelu Tătaru: „Avem Ordonanța de Urgență în lucru, cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice de COVID-19 să rămână la domiciliu”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Numărul total de infectări este 5.423. Internaţi aici sunt 133. Încercam să mărim aici, la Timişoara, capacitatea cu Institutul Cardio-Vascular, sunt 48 de paturi acolo, la secţia de Recuperare. De aici voi merge şi la Spitalul Judeţean, să vedem şi capacitatea lor, care poate deveni la un moment dat terapie intermediara, dacă nu terapie intensiva şi numărul de locuri de la patologia non-COVIDd. Avem azi 11 judeţe cu peste 100 de cazuri noi raportate, plus Bucureştiul. Avem mai multe nuclee, în Moldova avem Bacău, Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui în creştere, avem Cluj, Alba, Sibiul, aici Timişul, avem Prahova şi Bucureştiul. Sunt judeţele în care avem o creştere mai accentuată decât în alte părţi”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul sănătății spune că asimptomaticii de COVID-19 trebuie să rămână la domiciliu

În acest moment avem o OUG în pregătire pentru a putea modifica Legea 136 astfel încât cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice să rămână la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, urmând că mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigaţii suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în spitale. Medicii de familie, prin contracte separate cu Casa de Asigurări de Sănăte pot face o monitorizare prin telemedicină, primind 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat sau pot presta servicii medicale la Direcţiile de Sănătate Publice, pentru anchete epidemiologice sau recoltări. Săptămâna viitoare mai avem şi un ordin de ministru care vă ieşi, dar şi modificarea pe care o avem pe ordonanţă de urgenţă care modifică legea”, a mai adăugat Tătaru.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si