Nicolae Ciucă: În noaptea aceasta vom avea apa la temperatura necesară şi distribuţia va putea să fie reluată

Premierul interimar Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că s-au luat măsurile necesare pentru aducerea apei la temperatura necesară în reţeaua de distribuţie a ELCEN, la Bucureşti, "ceea ce înseamnă că în noaptea aceasta vom avea apa la temperatura necesară şi distribuţia va putea să fie reluată în Capitală".

Author: Andreea Bolocan miercuri 09 decembrie 2020 , 19:33

nicolae ciuca caldura si apa calda in bucuresti elcen nicusoar dan
Nicolae Ciucă: În noaptea aceasta vom avea apa la temperatura necesară şi distribuţia va putea să fie reluată[Sursa foto: antena3.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicolae Ciucă a precizat, miercuri seară, la Comandamentul de Iarnă, că la nivelul Ministerului Economiei au fost luate toate măsurile pentru asigurarea resurselor de gaze naturale şi de cărbune.

"Aş dori să remarc faptul că la nivelului Ministerului Economiei sunt luate toate măsurile pentru asigurarea resurselor atât de gaze naturale, cât şi de cărbune. S-a acoperit acolo unde s-a creat micul deficit la Oltenia şi de asemenea s-au luat măsurile necesare pentru aducerea apei la temperatura necesară în reţeaua de distribuţie a ELCEN de la Bucureşti ceea ce înseamnă că în noaptea aceasta vom avea apa la temperatura necesară şi distribuţia va putea să fie reluată în Capitală”, a explicat Nicolae Ciucă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declara că Primăria nu poate face decât unele reparaţii la ţevile de termoficare, în această iarnă, dar şi că în multe dintre cazuri, imediat după ce este finalizată lucrarea, ţeava plezneşte din nou. În aceste condiţii, bucureştenii vor avea trei luni de iarnă la fel ca ultimele două-trei săptămâni.

Nicușor Dan a declarat că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice în Capitală

”Nu putem să facem mai mult decât am spus că vom face în campania electorală. Există un indicator şi acesta este câtă apă se pierde. Această cantitate de apă este de 3 ori mai mare decât acum 3 ani şi cu 50% mai mare decât acum un an. Asta este situaţia pe care am moştenit-o. Oricum, sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile. Acum s-a mai adăugat o chestiune, erau nişte lucrări care erau de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an vara, şi care anul ăsta nu s-au făcut, este clar vina fostei administraţii. Nu mai spun că 4 ani nu s-au luat bani europeni şi nu s-au făcut lucrări temeinice”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, marţi seară.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Citeste si: BEC rezultate parlamentare 2020. Noi date oficiale. Marcel Vela, anunţ de ultimă oră

Citeste si: VIDEO- Capitala este în pragul carantinei. Infectări în număr uriaș

Primarul Capitalei a adăugat că tot ce se poate face este informarea corectă a cetăţenilor şi a vorbit de problemele existente ale reţelei de termoficare

”Tot ce putem face este să acţionăm cât de repede se poate şi să informăm cetăţenii, în acest an. Avem un call center la care am detaşat nişte oameni din primărie. Se întâmplă să spunem oamneilor că avem o avarie care durează de dimineaţa până seara şi să constate că şi a doua zi e frig. Sunt două fenomene pe care vreau să le explic. Termoenergetica se duce şi cârpeşte, dă drumul şi imediat plezneşte. Al doilea fenomen este că la schimbări bruşte de temperatură există o inerţie a sistemului care nu îşi permite să pompeze ca să evite avarii şi atunci există o inerţie şi durează 2-3 zile până când ajungi să ai căldură”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Întrebat ce urmează, în această iarnă, edilul a precizat că toată iarna va fi la fel ca în prezent, pentru bucureşteni, în ceea ce priveşte apa caldă şi căldura.

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

”Urmează trei luni pentru bucureşteni cam cum au fost aceste ultime două-trei săptămâni, din păcate. Vineri noapte am avut o avarie majoră la Elcen, sper ca în seara asta să fim în parametri optimi, lucrul ăsta se întâmplă că, fiind aşa de multe găuri pe reţea, Elcen ca să lucreze trebuie să compenseze aproape ca şi un motor turat la maximum. O reparaţie durează, 95% dintre ele durează mai puţin de 16 ore. Din păcate este fenomenul care l-am explicat, se sparge imediat după reparaţii”, a mai declarat Nicuşor Dan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si