Şeful Executivului a adăugat că există cantitatea necesară de floarea soarelui până la finalul recoltei şi anume în luna august, iar materia primă pentru producerea uleiului este asigurată până la sfârşitul anului.

„Nu suntem în niciun fel de pericol să putem să asigurăm uleiul comestibil necesar pentru consum”

În acest moment am discutat şi cu fermierii săptămâna trecută, şi cu procesatorii.

Chiar aici în fabrică am discutat şi în acest moment există cantitatea de floarea soarelui necesară până la sfârşitul recoltei, adică până în august, şi de asemenea mi-au dat asigurări cei din conducerea fabricii că există materie primă până la sfârşitul anului. Ca atare, doresc să îi asigur pe toţi cetăţenii români că nu suntem în niciun fel de pericol să putem să asigurăm uleiul comestibil necesar pentru consum ”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, vineri după vizita la Fabrica de ulei Bunge Buzău, cum poate mări România ar putea mări capacitatea de procesare a uleiului, dat fiind faptul că două treimi din recolta de floarea soarelului a plecat către export.

Citeste si: Un ucrainean care a reușit să intre ilegal în România s-a pierdut în munţi. Bărbatul a sunat la 112

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

El a reamintit despre măsurile decise de către coaliţia de guvernare din pachetul „Sprijin pentru România”, pentru agricultori, procesatori şi fermieri.

Citeste si: Atmosferă de sărbătoare în mai multe orașe din țară. Din acest week-end se deschid târgurile de Paște

Am decis să venim în deplin consens cu ceilalţi membri ai coaliţiei cu acest set de măsuri Sprijin pentru România, în cuprinsul căruia pentru agricultori avem un sprijin de aproximativ 300 milioane euro capital de lucru, iar pentru procesatori avem asigurat un pachet de 200 milioane euro.

Ţinând cont de potenţialul agricol al ţării, am considerat necesar să venim în sprijinul fermierilor asigurându-le un procent de 10% compensare pentru produsele agricole pe care le procesează în ţara noastră ”, a explicat Ciucă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si