Un cetățean ucrainean a dat alarma în această dimineață în jurul orei 9:00, prin apel la 112. Bărbatul le-a mărturisit celor de la dispeceratul pentru situații de urgență că a trecut ilegal graniţa în România, prin munţii Maramureşului, mai exact prin Vârful Polonic, la peste 1600 metri altitudine.

Ucraineanul a sunat la 112 să declare că s-a rătăcit

Ucraineanul a solicitat ajutor deoarece se rătăcise şi nu mai putea continua drumul pe jos din cauza zăpezii.

Mai exact, starea sa de sănătate nu îi mai permitea să își continue drumul.

Citeste si: George Ivaşcu a demisionat din funcţia de manager al Teatrului Metropolis. Actorul se declară "umilit" de evaluarea făcută de Nicuşor Dan

La scurt timp după apelul ucraineanului, spre locul indicat de acesta, s-au deplasat salvamontiştii dar şi poliţiştii de frontieră din Maramureş. În sprijinul salvatorilor a fost trimis şi un elicopter SMURD de la Jibou.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cozonacul și pasca au devenit un lux pentru mulți români. Vezi cât costă un cozonac făcut din ingrediente naturale

După aproape două ore de căutări, cetățeanul ucrainean a fost localizat şi salvat de pe versantul muntelui.

La ora actuală, bărbatul se află la sediul Poliției de Frontieră de la Valea Vișeului unde, un echipaj medical s-a ocupat de analiza medicală a acestuia. Starea de sănătate a ucraineanului nu este atât de gravă.

Citeste si: Bărbatul care a intrat în pasarela de la Pipera și și-a ucis fosta soție a fost reținut

Potrivit primelor informaţii, cetățeanul de origine ucraineană a declarat că va solicita azil pe teritoriul țării noastre şi urmează să fie transportat la un centru de refugiaţi, cel mai probabil de la Şomcuta Mare. 

Nu este primul incident de acest fel cu care se confruntă salvamontiștii din Maramureș

Salvamontiștii se confruntă cu cea de a doua operaţiune de acest gen după ce săptămâna trecută un grup de 12 cetăţeni ucraineni, toți bărbaţi, au intrat ilegal pe teritoriul României. Şase dintre aceștia s-au întors înapoi în Ucraina, iar patru refugiați au fost recuperați răniţi. Unul dintre cei 12 bărbați, din nefericire, s-a stins din viață în încercarea de a fugi din calea războiului. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit în aceeaşi zonă a munţilor Maramureşului.

Citeste si: Strigătul de ajutor al lui Adrian Alexandrov. Iubitul Elenei Udrea cere ca blondina să fie eliberată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si