Nicuşor Dan: ,,Bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a susținut că bucureştenii nu vor rămâne fără căldură şi fără apă caldă, menţionând că a preluat o situaţie financiară foarte complicată, adăugând că a redresat-o "destul de mult".

Author: Alexandra Costea vineri 23 iulie 2021 , 18:24

Nicuşor Dan: ,,Bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată, pe care am redresat-o destul de mult"
Nicuşor Dan: ,,Bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată, pe care am redresat-o destul de mult"[Sursa foto: Facebook- Nicușor Dan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicuşor Dan a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă există riscul ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă.

,,Bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Într-adevăr, am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată pe care în aceste opt luni de mandat am redresat-o destul de mult. Deci nu există acest risc”, a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Citeste si: Capitala riscă să rămână fără apă caldă şi căldură din cauza datorillor

Termoenergetica nu va fi închisă

Acesta a adăugat că Termoenergetica nu va fi închisă.

Nicuşor Dan a explicat: ,,Am spus în primele luni de mandat şi menţin şi acum ce am spus atunci, că Termoenergetica nu se pune problema să fie închisă pentru că este operatorul nostru de căldură, am

spus că Energetica chiar dacă este una din companiile înfiinţate recent este o companie care va rămâne pentru că este un fel de satelit al Termoenergetica. Nu am spus niciodată că ele două vor fuziona”.

Nicuşor Dan: ,,Bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată, pe care am redresat-o destul de mult"
Nicuşor Dan: ,,Bucureştenii nu o să rămână fără căldură şi apă caldă. Am preluat o situaţie financiară foarte, foarte complicată, pe care am redresat-o destul de mult"[Sursa foto: news.ro]

Citeste si: Primarul Capitalei, anunț important despre „weekend-ul curăţeniei”. Cum se va derula noul proiect?

Nicușor Dan: ,,Am exprimat intenţia de achiziţie a Elcen” 

Primarul a prezentat şi situaţia în privinţa achiziţionării Elcen: ,,Am exprimat intenţia, în luna ianuarie, de achiziţie a Elcen, s-au făcut nişte paşi procedurali în această direcţie, s-a făcut evaluarea economică, cât costă Elcen în momentul de faţă, un miliard 75 de milioane. Mai există nişte proceduri care au fost parcurse, problema este acel miliard 75 de milioane şi pentru asta, cel puţin pentru moment, nu putem decât cu ajutorul Guvernului”.

Nicuşor Dan a mai anunţat câteva posibilităţi legate de încălzirea în Bucureşti: ,,Sunt explorate trei posibilităţi. Este vorba de o centrală mobilă la fostul CET Titan, apoi au fost identificate şase puncte termice suficient de mari pentru a găzdui tot nişte centrale termice provizorii mai mici şi după aceea mai este şi posibilitatea, care este doar în curs de explorare, ca pe bază de energie electrică, de data asta, să avem nişte pompe de căldură care să funcţioneze la nivelul unui singur CET. CET Titan dacă în momentul în care centrala provizorie va fi instalată ar face cam 100 de giga, deci cam cât toate cele şase locaţii, iar fiecare din cele şase locaţii face cât 4-5 puncte termice”.

Citeste si: Nicuşor Dan CV: Ce studii are primarul Capitalei?

Capitala riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

Bucureştiul riscă să rămână fără apă caldă şi căldură ca urmare a situaţiei Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), principalul producător de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire al Capitalei, care reclamă sumele mari datorate de Termoenergetica, dar şi datoriile mari pe care, la rândul său, le are către furnizorul de gaze naturale ROMGAZ, care a informat încă din luna mai că, dacă obligaţiile de plată restante nu vor fi achitate, va sista livrarea de gaze. Prin urmare, într-o notificare adresată Termoenergetica, ELCEN avertizează că există riscul repetării situaţiei înregistrate de ELCEN în relaţia cu RADET şi de compromitere a sistemului de termoficare din Capitală.

ELCEN, aflată în reorganizare judiciară, a solicitat Termoenergetica plata sumelor restante către companie, care la jumătatea lunii iulie se ridicau la peste 379 de milioane de lei.

În 21 mai, primarul Capitalei Nicuşor Dan afirma că Primăria Capitalei a acumulat datorii de 400 milioane lei către Compania Municipală Termoenergetica, reprezentând contravaloarea subvenţiei pentru energia termică livrată populaţiei, însă această întârziere va fi recuperată, având în vedere că în perioada verii subvenţia este mult mai mică.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț despre un studiu privind calitatea aerului în Bucureşti


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si