Veste importantă pentru bucureșteni. Nicușor Dan, anunț despre modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat, luni 18 ianuarie, că vor demara lucrările pentru modernizarea rețelei de termoficare a Bucureștiului. Se va lucra cu prioritate în zonele cele mai afectate, spune Nicușor Dan, pe mai multe tronsoane și cu mai mulți constructori.

Author: Razvan Ilie luni 18 ianuarie 2021 , 15:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarul general al Capitalei a precizat că banii alocați pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei- 360 de milioane de euro- vor fi suficienți pentru reabilitarea a 260 de km de

rețea de termoficare.

" Începem procedurile pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei. Vom aloca 90 de milioane de euro din fondurile Primăriei Capitalei și 300 de milioane de euro din fonduri europene, cu care putem reabilita în total 260 de kilometri de rețea primară de termoficare. Vom lucra cu prioritate în zonele cele mai afectate, pe mai multe tronsoane și cu mai mulți constructori", a anunțat primarul Capitalei în cursul zilei de luni, 18 ianuarie.

Citeste si: VIDEO-Apa ieșită dintr-o conductă spartă a intrat în curțile oamenilor

Nicușor Dan:" Am chemat deja 8 companii, discuția nu este închisă doar la ele"

Potrivit lui Nicușor Dan, discuțiile cu companiile specializate în lucrări pentru rețelele termice vor avea loc în zilele de 19 și 26 ianuarie. Au fost chemate 8 firme, dar pot participa și altele.

" Vom avea mâine, 19 ianuarie, ora 16.00, o primă întâlnire cu companiile specializate în lucrări pentru rețelele termice. O a doua întâlnire va avea loc marți, 26 ianuarie, ora 16.00. Companiile care doresc să participe sunt rugate să își anunțe intenția la Primăria Municipiului București, cabinetul primarului. Am chemat deja 8 companii dintre cele prezente pe piață, toate au confirmat, dar subliniez că discuția nu este închisă doar la ele", a precizat primarul general.

Citeste si: VIDEO- Afară e frig, dar în unele apartamente țevile sunt încă bocnă

Temperaturi negative, avarii în rețeaua de căldură

Ieșirea de ultima oră a primarului general vine pe fondul unor avarii majore în Capitală, în condițiile în care țara noastră este expusă unul val de aer polar. Valul de aer rece care a intrat în România încă de vineri a adus cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. De exemplu, la Miercurea Ciuc au fost minus 23 de grade Celsius, iar în Capitală sunt minime de aproape minus 20 de grade.

" Vrem să elaborăm caietul de sarcini după discuții cu constructorii, pentru a lămuri și evita încă din acest moment problemele care pot să apară în etapa de implementare. La începutul lunii februarie, vom putea prezenta date concrete despre demararea lucrărilor și ritmul estimat de lucru, iar până la sfârșitul anului 2021 vom moderniza o parte dintre conductele care azi sunt responsabile de cele mai multe avarii", a mai spus edilul Capitalei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si