Noaptea Muzeelor 2022: Evenimentele speciale din data de 14 mai pentru Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa

Noaptea Muzeelor 2022. Cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 14 mai, la nivel național. Aceasta propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfășurate în format fizic, după două ediții de pandemie.

Author: Alexandra Bercea Thursday 05 May 2022 , 22:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noaptea Muzeelor 2022. În acest an, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi oferite iubitorilor de cultură, mici și mari, de peste 170 de muzee și case memoriale, galerii și grădini

de artă, institute și centre culturale, rezidențe. De asemenea, nu vor lipsi saloanele și studiourile creative, spații ale memoriei, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, primării sau case ale experimentelor din toată țara.  

O noapte culturală

Evenimentul propune publicului expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfăşurate în format fizic, după două ediţii de pandemie. O noapte întreagă, românii de orice vârstă se vor putea bucura de intrarea liberă la sute de instituții de cultură, dar mai ales de spectacole culturale pregătite cu ocazia acestui eveniment.

Citeste si: Cinci muzee noi se deschid la Iași

Conform unui comunicat al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR), anul acesta, evenimentele vor fi oferite de peste 170 de muzee şi case memoriale, galerii şi grădini de artă, institute şi centre culturale, rezidenţe, saloane şi studiouri creative, spaţii ale memoriei, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, primării sau „case ale experimentelor din toată ţara”. La toate acestea intrarea va fi liberă.

După cele două ediţii online sau hibrid (fizic şi online) din pandemie, evenimentele găzduite de muzee şi organizaţii culturale vor fi deschise vizitatorilor în a doua sâmbătă a lunii mai, până noaptea târziu.

Și anul acesta se dorește păstrarea tradiţiei a Nopţii Muzeelor europene, cu peste 120 de activări speciale, în acest moment, puse la cale în aproximativ 80 de localităţi din 38 de judeţe în toată ţară, fie ele mari centre culturale, oraşe, comune sau chiar sate.

Citeste si: Cinci muzee noi se deschid la Iași

În Bucureşti, circuitul Nopţii Muzeelor include până acum recomandări pentru peste 50 de de muzee şi entităţi culturale prietene, care s-au pregătit cu nenumărate intervenţii artistice, proaspete şi interactive.

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale şi este organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România

La această ediţie, Cluj-Napoca oferă în Noaptea Muzeelor 13 spaţii de întâlnire cu vizitatorii, iar în Iaşi publicul poate alege din 6 oferte culturale înregistrate până acum.

Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 14 mai vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale participante.

Iniţiată în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale şi este organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR).

Citeste si: Când are loc Noaptea Muzeelor în 2022?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adrian Alexandrov, mesaj emoționant pentru Elena Udrea de Sfinții Constantin și Elena:... Adrian Alexandrov, mesaj emoționant pentru Elena Udrea de Sfinții Constantin și Elena: ”Te aşteptăm acasă, mami!”
kfetele.ro
Fructul care costa sub 1 leu si te trezeste mai rapid decat cafeaua: se gaseste la... Fructul care costa sub 1 leu si te trezeste mai rapid decat cafeaua: se gaseste la orice magazin
spotmedia.ro
Protest nud pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto) Protest nud pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto)
spotmedia.ro
Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători
b1.ro
Berlusconi crede că Europa trebuie să convingă Kievul să accepte condițiile puse de... Berlusconi crede că Europa trebuie să convingă Kievul să accepte condițiile puse de Federația Rusă
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
EXCLUSIV. Cum s-ar putea îmbogăți România în timpul crizei mondiale alimentare. VIDEO EXCLUSIV. Cum s-ar putea îmbogăți România în timpul crizei mondiale alimentare. VIDEO
doctorulzilei.net
CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit cum a vrut, şi-a bătut joc de... CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit cum a vrut, şi-a bătut joc de prostimea din Capitală, deci este un învingător”
romaniatv.ro
Incredibil! Bill Gates ştia încă de acum jumătate de an că lumea se va confrunta cu... Incredibil! Bill Gates ştia încă de acum jumătate de an că lumea se va confrunta cu variola maimuţei 😯
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si