Emanuel Ungureanu susține că de cel puțin patru ani se știa faptul că în România se reutilează stimulatoare cardiace de la pacienți decedați.

”Cine şi de când se ştia în România că se refolosesc stimulatoare cardiace de la pacienţi morţi? De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre! Liviu Stafie, fostul şef al DSP Iaşi, ŞTIA că se reutilizează dispozitivele pentru pacienţii cu tulburări de ritm ale inimii.

De când ştia Liviu Stafie, şeful DSP Iaşi, reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu? Din 24 octombrie 2018!

Deci, de cel puţin 4 ani, se ştia despre aceste manopere ilegale săvârşite în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi”, a scris Ungureanu pe Facebook. 

Practica era cunoscută de șefii DSP Iași și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Emanuel Ungureanu arată că ”fostul manager Bârliba şi doctorul Tesloianu, se plâng că nu MAI SUNT BANI PENTRU STIMULATOARE CARDIACE în Subprogramul care trebuia finanţat de Ministerul Sănătăţii şi spun, negru pe alb, că sunt obligaţi să refolosească stimulatoare care au mai fost utilizate la alţi pacienţi, şi au fost recuperate de la pacienţi din evidenţa centrului din Iaşi dar şi din ALTE CENTRE DIN ŢARĂ”.

Citește și: Un traficant de droguri periculos şi-a făcut operaţii estetice pentru a arăta ca un coreean. Chipul lui este total diferit acum

Deputatul Emanuel Ungureană a susținut luni o conferință de presă în care a făcut mai multe dezvăluiri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citește și: Mai mulți copii aflați în vacanță la Poiana Brașov au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat ciorbă

El a prezentat documente care dovedesc că practica reutilizării dispozitivelor medicale prelevate de la decedaţi era cunoscută, de peste patru ani, de şefii CJAS Iaşi, DSP Iaşi şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. 

Acesta susține că Alexandru Rafila îl acoperă pe managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iași

Acesta susține că Alexandru Rafila, ministrul Sănătății acoperă ilegalitățile făcut de Dan Timofte, actualul manager al Spitalului Sf. Spiridon din Iași. 

Citește și: Codurile de vreme rea dau bătăi de cap șoferilor. O cisternă plină cu motorină și benzină s-a răsturnat în Harghita

Conform deputatului, printr-o serie de adrese trimise în 2018, şefilor Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi, DSP Iaşi şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, doctorul cardiolog Dan Tesloianu şi managerul de atunci al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Ioan Bârliba, informau că, în contextul fondurilor insuficiente asigurate şi pentru „reducerea la maximum a cheltuielilor”, au recurs la „reutilizarea stimulatoarelor resterilizate recuperate de către centru nostru sau din alte centre din ţară”.

Citește și: O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un copac a căzut pe maşina în care se afla

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Practica reutilizării dispozitivelor medicale de la decedaţi era cunoscută de mai bine de patru ani de responsabili din Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură pentru protejarea drepturilor pacienţilor, mai precizează sursa menţionată. 

Ungureanu mai spune că nimeni din Ministerul Sănătăţii nu ia măsuri faţă de actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon, deşi au fost constatate numeroase nereguli, iar spitalul riscă să se prăbuşească la primul cutremur.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si