Autoritățile au transmis că azi sosește în țară o nouă tranşă de vaccin Moderna, respectiv 134.400 doze de ser. Comitetul de coordonare a vaccinării a declarat că transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele cu serul Moderna sunt aduse în Capitală pe cale terestră.

Citeste si: Olanda a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca în cazul persoanelor sub 60 de ani

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele ore?! Anunțul autorităților

Lupta împotriva COVID-19 continuă în România

În România, până în prezent, au fost recepţionate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna. Începând cu 4 februarie 2021, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele. Care este noua denumire

noi doze de vaccin moderna în țară
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

În țara noastră, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. Potrivit autorităților, România primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citeste si: Veste bună pentru români în plină pandemie de coronavirus! Ce urmează să se întâmple astăzi?

Aproximativ 180.794 de oameni au fost vaccinați cu serul Moderna până miercuri seara. 77.347 de români au primit ambele doze de vaccin.

Citeste si: Are România resursele necesare pentru a produce un vaccin?! Dragoș Damian, Terapia: ”Tot ce există pe piața românească de vaccinuri este importat”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si