Noi precizări despre călătoriile în Austria. Românii, obligați să stea în carantină

Românii care tranzitează Austria nu vor fi obligați să rămână în autoizolare, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

I.C., miercuri 08 iulie 2020 , 16:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsura autoizolării nu li se va aplica cetățenilor români care tranzitează Austria spre alte state sau în cazul transportului de marfă.

„Încă din cursul zilei de ieri, 7 iulie a.c., au fost întreprinse, în regim de urgență, demersuri la nivel de ministru al afacerilor externe pe lângă omologul austriac – ministrul federal pentru Europa, integrare și afaceri externe, Alexander Schallenberg, la nivel de secretar de stat pentru afaceri europene în MAE român pe lângă omologul austriac – ministrul federal austriac pentru UE și Constituție, Karoline Edtstadler, cât și prin intermediul Ambasadei României la Viena și Ambasadei Austriei la București, pentru a solicita decalarea datei de implementare a acestei măsuri, față de intenția inițială de aplicare imediat după momentul anunțului, precum și pentru clarificarea modului de implementare a acestor măsuri (de a impune restricții la intrarea pe teritoriul Republicii Austria pentru cetățenii provenind din România și alte state – n.r.)”, se arată în comunicatul MAE.

Totodată, începând cu data de 9 iunie, toți românii care doresc să călătorească în Austria vor fi nevoiți să prezinte un certificat de test negativ pentru coronavirus.

„Partea română a evidențiat, de asemenea, că Austria este în prezent pe lista statelor exceptate de la măsura de carantină, fiind, totodată, una din destinațiile pentru care a fost permisă reluarea zborurilor.

Austria cere certificat de test negativ 

Ca urmare a acestor demersuri, partea austriacă a comunicat astăzi că, începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

Citeste si: OMS confirmă cea mai înfiorătoare ipoteză despre răspândirea noului coronavirus

De asemenea, au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării. Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri”, se mai arată în comunicat.

Alertă de călătorie pentru România

Mai multe alerte de călătorie au fost emise de către Austria, miercuri, pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. Cetățenii acestor țări vor fi nevoiți să prezinte un certificat prin care să ateste că au un rezultat negativ pentru testarea covid-19. În caz contrar vor fi plasate în carantină timp de 14 zile.

Citeste si: Raed Arafat, după numărul record de infectări: „Trendul e în creștere”

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurs, a făcut un apel, miercuri, cerând cetățenilor austrieci să nu călătorească în cele trei țări.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si