Evenimentele neplăcute din ultima vreme îi fac pe oameni să-și facă diferite idei și gânduri în legătură cu ceea ce se întâmplă sau ce urmează să se întâmple. Oamenii se întreabă dacă acest cutremur a fost provocat artificial, ba chiar acuză rușii că dețin o armă tectonică de mai bine de 40 de ani. Există multe zvonuri care au ieșit la suprafață în urma cutremurului devastator din Turcia.

Pe site-urile de socializare, românii se întreabă de ce mulți reprezentanți ai Ambasadei nu s-au mai întors în Turcia în perioada în care a avut loc seismul.

Citește și: Nu mai e doar o teorie a conspirației! Calamitățile naturale din ultimii ani, provocate de arme geo-fizice? Secretele proiectului HAARP

Oamenii de știință se întreabă de asemenea de ce cutremurul din Turcia nu a avut un epicentru și s-a produs pe toată falia. Ulterior, replicele marelui cutremur au înregistrat și un epicentru. În presă se zvonește și că Ministerul Afacerilor Externe a dat alertă de călătorie în Turcia cu doar cinci zile înainte de marea catastrofă. Astfel că oamenii au devenit suspicioși și se așteaptă la ce este mai rău în perioada următoare.

Totul despre programul HAARP

HAARP sau High Frequency Active Auroral Research Program este un program de cercetare asupra frecvențelor aurorale active desfășurat pe teritoriul Statelor Unite, lângă localitatea Gakona, Alaska.

Conform cercetătorilor, HAARP reprezintă activitatea de cercetare desfășurată asupra ionosferei, pentru a putea fi stabilit comportamentul ozonului, azotului și ionilor acestora la bombardamentele radiației solare și cosmice dar și la emisiunea de radiații de înaltă frecvență (HF) sau joasă frecvență (ELF) de pe Pământ. Este un program științific prețios, astfel că guvernul american alocă anual un buget recunoscut oficial de 30 milioane de dolari. HAARP este desfășurat de Institutul de Geofizică al Universității din Alaska de la Fairbanks, iar titularul de proiect este Departamentul Apărării al Statelor Unite, respectiv US Navy și US Air Force.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Programul este conectat la unul din cele mai mari computere din lume de tip CRAY-YMP/TM3D/T3E al Universității Alaska de la Fairbanks, iar sistemul propriu-zis aflându-se într-o bază militară de lângă Gakona din statul Alaska, de acest proiect beneficiind US Space Force. Pentru proiectul HAARP se utilizează un echipament terestru, constituit dintr-o rețea de antene, fiecare antenă fiind alimentată din propriul său generator putând încălzi părți din ionosferă prin intermediul undelor radio. Până în prezent au fost construite 48 de antene urmând ca în final numărul acestora să se oprească la 360.

Citește și: Fenomenele meteorologice extreme din România au născut scenariul unui atac cu arme meteo! Specialiștii susțin ca Rusia deține o astfel de tehnologie

În perspectivă există posibilitatea construirii unui emițător de unde de înaltă frecvență foarte puternică pentru a face față unor cerințe ale cercetării ionosferei și a relației Pământ-Soare-Cosmos. Acest emițător de unde de înaltă frecvență se numește Ionospheric Research Instrument (IRI). Programul de cercetare HAARP a provocat diverse interpretări dar și polemici din punct de vedere al instituțiilor ce desfășoară acest program și beneficiarii acestora. O consecință a experiențelor desfășurate ar fi și faptul că energia uriașă de radiofrecvență generată prin amplificarea de milioane de ori a undelor radio poate distruge orice obiect staționar sau în mișcare în orice loc de pe

Pământ, dar totodată poate crea găuri în ionosferă, producând pătrunderea și mărirea puterii de penetrare a razelor cosmice nocive. Publicațiile americane Fairbanks Daily News și Cooper River Country Journal au scris în septembrie 1995 materiale prin care se susținea că proiectul HAARP ar avea și obiective ascunse, mai precis că acesta ar reprezenta o „armă finală” cu performanțe ieșite din comun, revoluționând complet arta militară, fiind primul sistem de arme de valoare universală și cosmică.

HAARP este subiectul a numeroase teorii ale conspirației, existând mai multe persoane care îi atribuie diverse motive ascunse și care presupun diferite capacități secrete ale proiectului. Jurnalistul Sharon Weinberger a numit proiectul HAARP ca pe un "Moby Dick al teoriilor conspirației" și a spus că popularitatea teoriilor conspirației pune de multe ori în umbră proiectul HAARP care poate furniza beneficii pentru comunitatea științifică. Informaticianul David Naiditch a făcut, de asemenea, referire la HAARP ca fiind "un magnet pentru teoreticienii conspirației".

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Turcia i-a distrus și pe românii stabiliți acolo. Imagini cu dezastrul

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De exemplu, Rosalie Bertell a avertizat în 1996 despre dezvoltarea HAARP ca armă militară. Michel Chossudovsky a afirmat într-o carte publicată de Committee on Monetary and Economic Reform că "cercetări științifice recente sugerează că HAARP este pe deplin operațional și că are abilitatea de a declanșa inundații, secete, uragane și cutremure."De-a lungul timpului despre HAARP s-a spus că a declanșat unele catastrofe, cum ar fi inundații, secete, uragane, furtuni, cutremure devastatoare în Iran, Pakistan, Haiti, Turcia, Grecia și Filipine, întreruperi majore ale distribuției de energie electrică, prăbușirea zborului TWA 800, sindromul Războiului din Golf și sindromul oboselii cronice.

Citește și: Numărul replicilor cutremurului din Gorj a crescut! Anunțul specialiștilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si