VIDEO- Un sfert dintre clădirile aflate în construcție din Năvodari nu respectă legea

Inspectorii de Stat în Construcții au informat că un sfert dintre hotelurile și blocurile în construcție de pe plaja din Văvodari au parte de o mulțime de nereguli.

Author: Maria Stiuca marți 21 februarie 2023 , 14:53

Un sfert dintre clădirile aflate în construcție din Năvodari nu respectă legea

Un sfert dintre clădirile aflate în construcție din Năvodari nu respectă legea

[Sursa foto: Focus Press]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zeci de lucrări au fost oprite din cauza neregulilor de construcție. Din aproape 200 de clădiri verificate, nu a fost declarată niciuna complet legală.

Șantiere de construcții din Năvodari, oprite din cauza neregulilor

După neregulile găsite, primarul și arhitectul șef din Năvodari au fost amendați. De asemenea, Prefectura a cerut anularea a nouă autorizații de construire.

În cursul verificărilor Inspectoratului de Stat în Construcții, 194 de clădiri cu mai mult de trei etaje au fost sancționate din cauza abaterilor de la proiectul de lucru.

Citește și: Tragedie pe un șantier din Balotești: un agent de pază a fost găsit mort

Citește și: VIDEO- Interlopii au devenit dezvoltatori imobiliari

Inspectorii au mai făcut verificări și la hotelurile, blocurile și aparthotelurilor din Năvodari, unde, un sfert dintre construcțiile acestora au fost oprite.

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Neregulile găsite sunt: ridicarea construcțiilor mai mari decât prevederea autirozației, pereți în minus sau în plus și finisaje neconforme.

Citește și: VIDEO- Renovările pot influența rezistența blocului în cazul unui cutremur. Ce spun specialiștii

Ce spun specialiștii în construcții

Paul Racoviță, inspectorul general al Inspectoratului de Stat în Construcții a explicat că:  „S-a construit mult cu nerespectarea prevederilor legale în ceea ce înseamnă întocmirea documentelor de calitate, care practic aceste documente certifică sau ar trebui să certifice că lucrările sunt realizate corespunzător ”.

Astfel, primarul și arhitectul șef au fost amendați.

Citește și: EXCLUSIV: Planul de familie și păstrarea calmului, esențiale în caz de cutremur/ IGSU: ”Este important să avem și un kit pentru situații de urgență!”

Elena Aftene, purtătorul de cuvânt al Primăriei Năvodari a adăugat că:  „Au fost emise 20 de procese verbale pentru legalitate emitere acte de urbanism pe numele arhitectului șef. Patru procese verbale de contravenție au fost întocmite pe numele primarului pentru semnarea acte administrative și încă 12 procese verbale altor semnatari de acte administrative. Greșelile constatate au fost asumate de autoritatea locală și s-au dispus măsuri urgente pentru îndreptarea lor”.

Citește și: Case fără uşi şi ferestre, declarate ca fiind locuri de găzduire a refugiaților ucraineni. Sute de mii de lei, cash, găsite la locuinţele suspecţilor

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: „Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența substanțelor interzise și a alcoolului- radioimpuls.ro

Citește și: O angajată a primăriei a fost arestată după ce a cerut 1.000 de euro mită pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru o casă

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a spus că:  „În 2023, instituția prefectului a înaintat Instanței de Contencios Administrativ un număr de 9 solicitări de desfiintare a unor autorizații de construire din zona Mamaia Nord- Năvodari”.

Doar anul trecut au fost sancționați 82 de constructori, cu amenzi în valoare de 100 de mii de euro, conform primăriei din Năvodari.

Un număr de 194 de clădiri cu mai mult de trei etaje au fost verificate. S-au aplicat 221 de sancțiuni, iar 55 de șantiere au fost oprite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si