Nou protest al poliţiştilor în faţa MAI şi a mai multor prefecturi din ţară

Sindicatele poliţiştilor organizează, miercuri, un nou protest în faţa Ministerului de Interne şi a mai multor prefecturi din ţară, afirmând că acţiunile vor înceta doar după ce Guvernul renunţă la măsurile de austeritate. "Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii. Complementar acestor acţiuni, vom adopta şi celelalte măsuri deja anunţate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare şi nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraţilor", afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol.

Author: Alina Raducu miercuri 27 ianuarie 2021 , 07:04

Nou protest al poliţiştilor în faţa MAI şi a mai multor prefecturi din ţară
Nou protest al poliţiştilor în faţa MAI şi a mai multor prefecturi din ţară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sindicatul Europol a transmis că, miercuri, de la ora 10.00, poliţiştii vor fi din nou în stradă, "având în vedere că până în prezent Guvernul şi MAI nu au avut nicio reacţie cu privire la solicitările organizaţiei noastre referitoare la abrogarea prevederilor ordonanţei austerităţii şi care, mai mult de atât, refuză dialogul social".

Nou protest al poliţiştilor în faţa MAI şi a mai multor prefecturi din ţară

La acesr protest vor participa sindicalişti de la Federaţia Publisind, Sindicatul Diamantul, Decus şi Prolex. Pe lângă protestul din faţa Ministerului Afacerilor Interne, acţiuni similare vor avea loc la Prefecturile Maramureş, Satu Mare, Bihor, Mehedinţi, Gorj, Galaţi, Botoşani, Sibiu, Timiş şi Olt, în limita a 100 de persoane, conform măsurilor restrictive impuse de contextul

pandemiei.

"Suntem determinaţi mai mult ca oricând să nu ne oprim aici, iar şirul de proteste va continua şi în luna februarie. Acţiunile de protest vor înceta numai după ce Guvernul va renunţa la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani. Continuăm calendarul protestelor pe care ni le-am asumat şi nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii. Complementar acestor acţiuni, vom adopta şi celelalte măsuri deja anunţate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare şi nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraţilor", au precizat reprezentanţii Sindicatului Europol.

Aceștia au menţionat că astfel de proteste vor fi organizate în fiecare miercuri, în faţa prefecturilor din ţară, precum şi în faţa Ministerul Finanţelor Publice, în faţa Palatului Victoria şi a Palatului Cotroceni, "până când importanţa profesiei noastre în combaterea fenomenului infracţional şi a contextului pandemic va fi înţeleasă în mod real şi nu doar declarativ în conferinţe de presă".

Citeste si: Ministerul Mediului solicită celor din domeniul silvic să se înscrie în SUMAL 2.0

Sindicatul Europol îi îndeamnă şi pe cei care nu sunt afectaţi acum să se alăture protestelor

"După anul 2020 al îngheţărilor urmează cel târziu un 2021 al tăierilor, dovada clară fiind impotenţa Guvernului de a definitiva bugetul de stat", au afirmat aceştia.

Începând din 11 ianuarie, poliţiştii din întreaga ţară, conform calendarului de proteste asumat de către Sindicatul Europol, au aplicat ”in corpore” sancţiunea avertismentului verbal sau scris conform prevederilor art. 7 alin.(1) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, ca reacţie la măsurile de austeritate adoptate de Guvern prin care poliţiştilor le-au fost îngheţate drepturile salariale aferente anului 2021, fiind propusă inclusiv neindexarea cu rata medie anuală a inflaţiei a pensiilor militare de stat.

Citeste si: Restricţii la graniţa României: Anunţ pentru toţi românii care merg în Bulgaria


"Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanenţa, iar activităţile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuţii în fişa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, este calendarul de proteste asumat de Sindicatul Europol.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si