Noua tulpină de coronavirus a ajuns în 33 de țări. Se răspândește rapid!

Noua tulpină de coronavirus se răpândește mult mai rapid. Potrivit cercetătorilor din întreaga lume, cu până la 70% mai contagioasă decât virusul original.

Author: Mircea Pop sâmbătă 02 ianuarie 2021 , 11:18

Noua tulpină de coronavirus a ajuns în 33 de țări. Se răspândește rapid!
Noua tulpină de coronavirus a ajuns în 33 de țări. Se răspândește rapid!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lista țărilor care au identificat infecții cu varianta a crescut rapid: Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe

Unite, precum și Taiwan.

Guvernul britanic a decis închiderea şcolilor primare din Londra

Guvernul britanic a decis să închidă toate şcolile primare din Londra, în următoarele două săptămâni, pentru a contracara răspândirea rapidă a infecţiilor cu noua tulpină de coronavirus, a anunţat, vineri, primarul capitalei, transmite Reuters.

Citeste si: Carantină în Ilfov: Încă şapte zile pentru Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni

Miercuri, ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, a prezentat un plan de amânare a redeschiderii şcolilor gimnaziale, dar cu deschiderea la timp a majorităţii şcolilor primare pentru copiii cu vârste de sub 11 ani.

Numai în regiunile cele mai afectate de epidemie din ţară, care includ unele zone ale capitalei, era prevăzut la şcolile primare să rămână închise. Dar autorităţile locale din mai multe regiuni unde şcolile urmau să fie deschise au protestat.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 1 ianuarie 2021. Câți români au murit de COVID în prima zi din Noul An

Regatul Unit a înregistrat pentru ultimele 24 de ore 613 decese asociate Covid-19 şi 53.285 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri.

În total, Marea Britanie a înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri şi 74.125 de decese asociate şi este a doua ţară europeană cel mai afectată de pandemie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si