O comisie pentru vaccinuri din Marea Britanie a anunţat vineri că nu recomandă vaccinarea împotriva Covid-19   a tuturor copiilor cu vârste de 12 până la 15 ani. Ei au discutat despre efectele secundare rare care apar pe termen lung.

Citeste si: O femeie a fost arestată pe loc după ce a fost prinsă cu certificat de vaccinare fals. Ea a scris „Maderna", în loc de „Moderna"

Recomandarea ar putea face ca Marea Britanie să urmeze o abordare diferită faţă de Statele Unite, Israel şi unele ţări europene, care urmăresc vaccinarea mai largă a acestei grupe de vârstă.

Cu toate acestea, nu a fost luată o decizie finală deoarece guvernul a spus că se va consulta cu consilieri medicali pentru a examina alţi factori, cum ar fi întreruperea cursurilor şcolare.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Politicienii- de acord cu vaccinarea minorilor

Mulţi politicieni s-au pronunţat în favoarea vaccinării mai multor copii.

În Marea Britanie s-au raportat peste 133.000 de decese cauzate de Covid-19 şi aproape 7 milioane de cazuri şi, deşi transmiterea în rândul copiilor poate fi mare, aceştia fac rareori forme grave de boală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a declarat vineri că copiii cu afecţiuni preexistente care îi fac să fie mai expuşi riscului de Covid-19 ar trebui să fie vaccinaţi.

nu este bine să vaccinăm anti-covid 19 copii cu vârste între 12 și 15 ani
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Pentru alţii, a existat un beneficiu mic în urma vaccinării Covid-19. Cu toate acestea, comisia a spus că, deşi rapoartele privind cazuri de inflamaţie cardiacă, cunoscute sub numele de miocardită, la tinerii vaccinaţi cu vaccinul Pfizer/BionTech, au fost de obicei uşoare, a preferat să aştepte mai multe informaţii despre efectele pe termen mediu şi lung ale afecţiunii înainte de a recomanda vaccinarea copiilor sănătoşi.

„Opinia JCVI este că, în ansamblu, beneficiile pentru sănătate ale vaccinării împotriva Covid-19 pentru copiii sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani sunt uşor mai mari decât potenţialele daune”, a spus Wei Shen Lim, preşedinte pentru imunizarea împotriva Covid-19 la JCVI.

„Adoptând o abordare precaută, această marjă de beneficiu este considerată prea mică pentru a sprijini vaccinarea universală împotrvia Covid-19 pentru această grupă de vârstă, în acest moment”, a spus el, adăugând că datele de siguranţă vor fi revizuite în mod continuu.

Citeste si: Tratament anti-Covid cu ceai și pălincă

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

JCVI a spus că va extinde eligibilitatea pentru vaccinările pentru Covid-19 la mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu condiţii de sănătate preexistente, subliniind că marea majoritate a puţinilor copii care sunt spitalizaţi cu Covid-19 au astfel de condiţii.

Comisia ar urma, de asemenea, să ofere recomandări suplimentare cu privire la un potenţial program de vaccin de rapel pentru vârstnici şi persoanele vulnerabile, care ar putea începe în această lună.

„Am aşteptat aceste date pentru a formula decizii finale în ceea ce priveşte rapelurile, despre care cred că toată lumea ar trebui să se aştepte să audă în următoarele câteva zile”, a declarat pentru Reuters, un membru al JCVI, Adam Finn, medic pediatru la Universitatea din Bristol.

Citeste si: România, aproape de 1.500 de infectări Covid-19 pe zi! Ce decizie va lua Prefectul Capitalei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si