”Nu este greu să obținem un zâmbet sănătos” - Regulile simple explicate de medicul stomatolog

Cu toții ne dorim să avem un zâmbet sănătos. Medicul stomatolog Mihăilă Vlad Costin ne explică ce trebuie să facem pentru a avea un zâmbet de nota 10.

Author: Mircea Pop joi 25 noiembrie 2021 , 14:21

”Nu este greu să obținem un zâmbet sănătos” - Regulile simple explicate de medicul stomatolog

”Nu este greu să obținem un zâmbet sănătos” - Regulile simple explicate de medicul stomatolog

[Sursa foto: pixabay.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Nu este greu să obținem un zâmbet sănătos. Avem nevoie de o igienă dentară cât mai riguroasă, făcută dimineața și seara, prin care să curățăm foarte bine mucoasele gingivale și structurile dentare, avem nevoie de controale periodice la medicul stomatolog, o dată la

6 luni sau la un an, în care să facem periaje și detartraje și în care să rezolvăm eventualele probleme în fază incipientă și de niște obiceiuri alimentare echilibrate”, spune medicul Mihăilă Vlad Costin.

Citeste si: În trei pași simpli: Cum se curăță, în mod corect, un dispozitiv oral?

Dulciurile, un mare pericol pentru dinți

Medicul a subliniat și importanța obiceiurilor alimentare: ”Să evităm dulciuri, băuturi carbogazoase colorate. De asemenea, e bine să evităm și fumatul sau consumul de alcool”.

Citeste si: Proteza dentară nu mai e un chin! Cele mai noi inovații în domeniu

Pierderea dinților naturali este o reală problemă

”Indiferent cu ce patologie vine pacientul la medicul stomatolog, există o rezolvare, există o soluție. Pentru acești pacienți există tratamentele moderne reprezentate de implanturile dentare pe care se pot crea punți dentare fixe sau niște punți mobilizabile cu niște sisteme speciale sau protezele clasice totale care pot fi din acrilat sau materiale termoplastice. Este o soluție care reface aspectul estetic foarte bine, este o soluție care reface acceptabil și funcția”, mai spune medicul.

Citește aici și alte materiale extrem de utile despre sănătatea danturii tale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si