”Nu există COVID. Ați văzut sau știți pe cineva care a luat COVID-19?” Cum comentează Alexandru Rafila acest mit

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, are un răspuns incredibil la întrebarea legată de inexistența coronavirusului. Mulți români neagă acest pericol și spun că nu cunosc pe nimeni infectat.

R.B., sâmbătă 11 iulie 2020 , 11:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Cunosc foarte, foarte multe persoane, cred că și dvs cunoașteți foarte multe persoane publice din România care au fost infectate. Din păcate, repetăm câteodată un scenariu pe care l-am mai întâlnit și în anul 2009, când a existat pandemia cu A(H1N1), așa-numita gripă porcină, când trigger-ul pentru oameni ca să se vaccineze a fost legat de evoluția tragică a bolii în cazul unei persoane cunoscute, o persoană publică.

Citeste si: Orban: „Suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”

Sunt foarte multe drame, am numeroși colegi care s-au infectat și care au trecut prin forme medii spre severe ale bolii și pentru care am fost foarte îngrijorat.

”Faptul că virusul există pentru mine, ca microbiolog, este extrem de clar”

Faptul că virusul există pentru mine, ca microbiolog, este extrem de clar. Mai mult, noi, la Institutul „Matei Balș”, dar și la alte instituții, la Institutul Cantacuzino, dar și în zona privată au existat studii care au secvențiat integral genomul acestui virus să vadă dacă are „un specific” românesc, pentru că există întotdeauna această dorință de a da o notă de originalitate inclusiv bolilor infecțioase; este un virus, însă, care nu a suferit mutații majore și care se dovedește în continuare că se și transmite cu mare ușurință și că produce în continuare complicații și poate să ducă la deces”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Citeste si: Încă o ţară interzice accesul românilor pe teritoriul său, din cauza numărului uriaș de infectări din ultimele zile. Măsura se aplică din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si