Număr mic de români vaccinați împotriva COVID-19. Totul se schimbă de astăzi

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 354 de persoane.

Author: Razvan Ilie duminică 03 ianuarie 2021 , 20:15

Dintre cei 13.596 români imunizaţi, 37 au avut reacţii adverse, comune şi minore
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Doar 354 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore. Programările au vizat duminică personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă. Până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.596 de persoane.

Potrivit autorităților sanitare, în ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, o persoană a avut o reacţie comună şi minoră, generală. În total, dintre cei peste 13.596 de imunizaţi, 37 au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 7- reacţii locale cu durere la locul injectării şi 30- reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Citeste si: Temeri legate de al treilea val al pandemiei. Restricții mai dure de luni

Vaccinarea anti-COVID, extinsă de luni în toate județele

Distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ începe duminică, vaccinarea fiind astfel extinsă, începând de luni, în toată judeţele, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

"Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin", se arată într-un comunicat al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Citeste si: Ministerul Sănătății, reacție rapidă după suspiciunea noii tulpini de coronavirus în România

Potrivit Agerpres, Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor și programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri şi centrele de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă, anunț important. Ce se întâmplă de luni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, sâmbătă seară, că din 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 270 de centre de vaccinare din Româna şi ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

”Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie,  să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare ”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

 

 

 

 

 

 

”Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare.  Sunt circa 47 de centre de vaccinare  care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1", a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă. 

 

Luni vor începe activitatea cele mai multe centre de vaccinare

“De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale", a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si:   Raed Arafat: Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere a numărului de cazuri

Câte persoane vor fi vaccinate zilnic

Întrebat câte persoane vor fi vaccinate zilnic, Gheorghiţă a explicat: ”Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”. 

Campania de vaccinare împotriva coronavirus a început în 27 decembrie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si