Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este celebrată în fiecare an la data de 15 august. O mulţime de români îşi aniversează onomastica în această zi. 

Ce nume sunt sărbătorite de Sfânta Maria 2022? 

Mai mult de 2.2 milioane de români își aniversează onomastica pe 15 august 2022. Vezi ce nume sunt derivate din Maria. 

Numele derivate din Maria sunt:  Mari, Meri, Marioara, Mărioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Miriam, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Mariuca, Maricica, Mia, Mioara, Marian, Marin, Marius, Marinel și Marinuș.

Semnificaţia numelui Maria vine din ebraică și înseamnă cea iubită, cea îndrăgită. Maria este cel mai răspândit nume folosit de credincioşii ortodocşi.

Citeste si: Sfânta Maria Mare 2022: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

Sfinta Maria este una dintre cele mai mari și importante sărbători creștine ale verii. Din datele existente la momentul actual, la nivel naţional, rezultă că 1.810.930 sunt femei care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia, iar 417.667 sunt bărbaţi botezaţi cu numele de Marin sau derivate ale acestuia.

Cele mai multe dintre românce poartă numele de Maria (1.388.197), urmate de Mariana (273.885),

Marioara (65.077), Mioara (31.420), Marilena (25.507) şi Marina (24.144).

Citeste si: Sărbătoare 15 august 2022: Ce nu este bine să faci de Adormirea Maicii Domnului?

De asemenea, sărbătorite și persoanele care poartă numele de Măriuca (2.116) sau Mariela (584). Între bărbaţii sărbătoriţi în 15 august, se regăsesc cei cu nume precum Marian (299.867), Marin (114.199), Marinică (3.428) sau Marinache (173), potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Urări și mesaje frumoase cu La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Marii

Zi sfântă Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care să-ți aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

La mulți ani și mult noroc in aceasta zi speciala. Iți dorim sa ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate si numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume.

Să ai o zi frumoasă și să te bucuri de numele pe care îl porți. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani de Sfântă Maria!

Citeste si: La mulţi ani de Sf. Maria 2022! Felicitări, urări şi mesaje pentru cei care îşi serbează onomastica

Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfânta Maria a cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!

Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sf Maria, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!

Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică.

La mulţi ani Mariana!

Dragă Miriam, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Multi Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie buna. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!

Citeste si: Obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului 2022: Superstiţii care aduc noroc

Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

[Sursa foto: PixaBay]

Cu ocazia zilei Sfintei Marii, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate. Sa se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ți le pui. La mulți ani, Maria!

Ziua numelui tău este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si